Architect Mancini in tranen na triomf: "Heel Italië verdient dit"

 ma 12 juli 2021 01:17
Roberto Mancini poseert trots met de trofee.

In tranen omhelsde hij zijn maatje  Gianluca Vialli. Het ultieme meesterwerk van Roberto Mancini kende een sprookjeseinde. De trainer loodste de Italiaanse nationale ploeg van de hel naar de hemel.  "Mijn jongens zijn geweldig!"

Wat als speler nooit gelukt is, lukt nu als bondscoach wel voor Roberto Mancini: een prijs pakken met Italië. Het hoefde dan ook niet te verbazen dat de bondscoach overmand door emoties de triomf op Wembley vierde.  "Mijn spelers hebben het fantastisch gedaan", zei hij bij RAI Sport.

 

"Na die vroege tegengoal begonnen we te domineren. Deze jongens zijn geweldig. Ik weet niet wat ik wat ik daar nog aan toe kan voegen. Dit is heel belangrijk voor Italië en onze fans."

 

Naast de tranen van Mancini was er ook de immense vreugde bij Chiellini, die een vleugje "notti magiche" in zijn eerste reactie verwerkte: "We voelden dat er iets magisch in de lucht hing. We voelen en zeggen dat al het hele toernooi. We verdienen het ook, heel Italië verdient het."

 

"We zijn ons eigen voetbal blijven spelen na die vroege achterstand. We domineerden en wilden hier vandaag absoluut winnen. Voor mij was het een geweldige ervaring om hier deel van uit te maken, we kunnen niet wachten om deze titel te vieren met de fans."

Bonucci Man van de Match, Donnarumma Man van het Toernooi

Voor de UEFA-watchers was Leonardo Bonucci de Man van de Match van de finale. De 34-jarige verdediger maakte de 1-1 en zette koel zijn penalty om. Bovendien hield hij samen met Juve-maatje Chiellini de boel goed dicht achteraan.

 

Meteen na de beslissing schreeuwde Bonucci "It's coming to Rome" in de tv-camera's, een parodie op het populaire Engelse liedje "Football's coming home".

 

"Dit is eigenlijk een ongelooflijk verhaal, als je ziet vanwaar we komen", reageerde Bonucci bij beIN Sports. Italië was niet geplaatst voor het WK 2018. "Als je op de bodem zit, zie je hoe echte mannen hun krachten terugvinden. Ik wil dank u zeggen aan onze grootse trainer, ons groots team en ons groots land. We zijn vol van vreugde en geluk."

 

Doelman Gianluigi Donnarumma had een enorm aandeel in de titel, in de vorige matchen én in de finale met 2 gestopte penalty's. Hij is de Speler van het Toernooi, voor het eerst is een keeper dat. Hij slikte maar 4 goals in 7 duels.

 

"We zetten een uitzonderlijke prestatie neer en zijn supergelukkig", aldus de 22-jarige doelman die met 99 procent zekerheid Milan ruilt voor PSG. "We wisten dat het op details zou aankomen en we maakten zo  het verschil. Dit is ongelooflijk, we zijn een fantastisch team. Iedereen verdient dit."

 

"We geven nooit op, zelfs niet na een vroege achterstand. Het was niet makkelijk, want de Engelsen verdedigden goed. Maar we waren spectaculair goed en konden het nog omkeren."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: