Tim Declercq: "Eén van mijn zwaarste dagen ooit op de fiets"

  Voor Tim Declercq was de 14e etappe een ware lijdensweg.

  Dat Tim Declerq tot het gaatje kan gaan heeft hij al genoeg bewezen op kop van het peloton. Vandaag was het afzien van een heel andere soort voor de renner van Deceuninck-Quick Step, achteraan het peloton. Na zijn val gisteren werd de 14e rit een ware lijdensweg voor Declercq. "De rustdag zal meer dan ooit welkom zijn."

  Tim Declercq ging gisteren op 60 kilometer van de finish onderuit en liep daarbij een pak schaafwonden op. Na een solotocht kwam hij binnen tijd aan, maar vandaag bracht de snelle start hem meteen opnieuw in moeilijkheden. De beelden spraken voor zich. Met zijn tong uit de mond bengelde Declercq al snel helemaal aan het staartje.

  Declercq finishte uiteindelijk wel netjes op tijd, in het gezelschap van Edward Theuns en Dries Devenyns. "Dit was één van mijn zwaarste dagen ooit op de fiets. Ik wist het natuurlijk al voor de start. Het niveau is hier zo hoog. Als je dan
  zelf wat minder bent, dan weet je dat het zwaar werken wordt."

   

  "Er zat precies een rem op, ik kon niet ontploffen zoals anders. Gelukkig kon ik wel nog wat tempo rijden, maar het was een dag om snel te vergeten."

   

  Morgen wordt het nóg zwaarder met de eerste Pyreneeënrit en dus duimt Declercq dat hij goed herstelt. "Ik hoop dat een goede nachtrust wonderen kan doen. Vorige nacht heb ik weinig tot niet kunnen slapen."

   

  "Ik hoop dat het tegen morgen goed komt. Vandaag was misschien de zwaarste dag. Morgen moet ik nog overleven en dan zal de rustdag meer dan ooit welgekomen zijn."

  De lijdensweg van Tim Declercq:

  "Hopelijk kan een goede nachtrust wonderen doen"

  Lees ook: