Donkerrode cijfers en peperdure contracten houden Barcelona in een wurggreep

  De precaire financiële situatie van Barcelona blijft als een molensteen rond de nek van de club hangen. Volgens Spaanse media is de toestand zo ernstig dat Barça aanwinsten als Sergio Agüero en Memphis Depay niet eens kan registreren en ook de contractverlenging van Lionel Messi blijft maar aanslepen.

  Dat Barcelona op zwart zaad zit, is al een poosje bekend en speelde wellicht al mee in de keuze om transfervrije spelers als Sergio Agüero en Memphis Depay aan te trekken.

   

  Nu blijkt dat de financiële toestand zo ernstig is dat Barça zijn nieuwe aanwinsten niet eens kan registreren zonder het salarisplafond, opgelegd door de Primera Division, te overschrijden.

   

  Spaanse media weten dat Barcelona zijn loonmassa met liefst 200 miljoen euro moet laten inkrimpen om nieuwe spelers als Agüero, Depay, Eric Garcia en Emerson Royal officieel in te kunnen schrijven.

   

  De club slaagde er voorlopig alleen in om enkele mindere goden te lozen. Om zichzelf écht ademruimte te geven, wil Barcelona ook dure vogels als Coutinho, Pjanic en Umtiti liefst zo snel mogelijk lozen.

   

  En dan is er ook nog het probleem Lionel Messi. Het contract van de Argentijn, momenteel actief met Argentinië op de Copa America, is vorige week afgelopen, maar Barcelona wil de 34-jarige Messi maar wat graag langer aan zich binden.

   

  Zelfs als Barça erin slaagt om het trio Coutinho-Pjanic-Umtiti te verkopen, heeft het wellicht nog niet voldoende financiële ruimte om de nieuwe aanwinsten te registreren én Lionel Messi een nieuw contract voor te schotelen. Mogelijk zullen er dus nog grote namen moeten vertrekken deze zomer.