Barcelona lokt transfervrije Memphis Depay naar Camp Nou

  Eerst het EK met Oranje, daarna bestemming Barcelona voor Memphis Depay.

  Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel: Memphis Depay ruilt Lyon voor FC Barcelona. De Nederlandse aanvaller was einde contract in Frankrijk en heeft bij Barça een contract tot medio 2023 ondertekend.

  Barcelona-trainer Ronald Koeman trok vorige zomer al stevig aan de mouw van zijn landgenoot, maar die bleef het voorbije seizoen toch nog bij Lyon. Daar loopt zijn contract over enkele dagen af, waardoor Barcelona de 27-jarige aanvaller nu gratis kan overnemen.

   

  Depay heeft bij Barça een contract tot medio 2023 ondertekend. Het wordt de 4e club voor de Nederlander, die eerder ook voor PSV en Manchester United voetbalde. In Lyon scoorde hij 76 keer in 178 wedstrijden.

   

  Memphis Depay maakt momenteel ook deel uit van de Nederlandse EK-selectie. Afgelopen donderdag benutte hij nog een penalty in de wedstrijd tegen Oostenrijk.