Ga naar de inhoud

Bijna 100 Finse fans besmet met coronavirus na duel tegen Rode Duivels

 do 24 juni 2021 20:40
De Finse fans zullen weer in quarantaine moeten nu hun Russische uitstapje.

Geen EK-koorts meer in Finland na de uitschakeling, wel nog het coronavirus. Bijna 100 supporters zijn besmet teruggekomen uit Sint-Petersburg na het duel tegen de Rode Duivels.

Aan de grensovergang tussen Finland en Rusland werden de voorbije dagen 86 positieve tests vastgesteld bij teruggekeerde supporters en niet eens alle tests konden reeds geanalyseerd worden. 

 

In totaal keerden een drieduizendtal Finse fans terug uit Sint-Petersburg na de EK-match tegen de Belgen. Door opstoppingen en files aan de grens moesten douaniers bijna 800 fans laten passeren zonder dat zij getest werden. 

 

De Finse eerste minister en het bevoegde gezondheidsinstituut THL hebben alle Finnen die zijn teruggekeerd na de voetbalwedstrijd tegen de Rode Duivels opgeroepen om zich te laten testen. "Op die manier worden besmettingen snel opgespoord en zo kan het virus zich niet verspreiden", verklaarde de Finse eerste minister Sanna Marin.

 

In Rusland en dan vooral in Sint-Petersburg worden de voorbije dagen heel wat besmettingen met de gevreesde deltavariant van het coronavirus vastgesteld. De incidentie in Sint-Petersburg ligt momenteel twintig keer hoger dan in Finland.

12 positieve testen in München

München mocht de voorbije weken 3 groepswedstrijden ontvangen. Daarbij hebben 12 fans een positieve coronatest afgelegd. Zes fans testten positief aan het stadion, zes in openbare testcentra in de stad. Gezien de verplaatsing van heel wat Hongaarse fans naar München, werd gevreesd voor een grote stijging in het aantal positieve tests, maar uiteindelijk bleken de resultaten dus mee te vallen.