Ga naar de inhoud

Leicester eert overleden eigenaar met FA Cup-winst: "Vichai, deze is voor jou"

 zo 16 mei 2021 13:37
" "
Voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha, zoon van.

Leicester schreef gisteren de FA Cup op zijn naam. Een schicht van Youri Tielemans bleek voldoende om Chelsea opzij te zetten. De Leicester-spelers droegen de bekerwinst op aan voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha en zijn betreurde vader Vichai, die in 2018 omkwam in een helikoptercrash.

"Vichai, deze is voor jou." Uit het oog, maar niet uit het hart. Tijdens de triomf van Leicester op Wembley was de in 2018 overleden voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha nog alomtegenwoordig. Op een groot spandoek in het stadion, op sjaals van fans en uiteraard in de persoon van zijn zoon Aiyawatt.

 

Na een felbevochten wedstrijd mocht Leicester voor de eerste keer de FA Cup in de lucht steken. Een triomf die heel wat emoties naar boven bracht bij de spelers en vooral bij voorzitter Aiyawatt "Khun Top" Srivaddhanaprabha. De spelers knuffelden Srivaddhanaprabha en vierden samen met hem de bekerwinst.

 

De Thaise voorzitter verloor in 2018 nog zijn vader Vichai Srivaddhanaprabha in een helikoptercrash net buiten het stadion. Khun Vichai was voordien voorzitter van Leicester en eigenaar van King Power, het bedrijf dat ook OH Leuven sponsort. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tranen in de ogen bij Tielemans

Ook Rode Duivel Youri Tielemans was emotioneel na de wedstrijd. Tielemans knuffelde de voorzitter met tranen in zijn ogen. "Dit was er eentje voor alle fans van Leicester, maar ook voor onze voorzitter", zegt Tielemans. 

 

"Als ik omhoog kijk, zie ik (een spandoek van) zijn vader. Ik weet dat hij trots zou zijn. Deze is voor zijn familie, zijn club en zijn erfenis."


Coach Brendan Rogers was een van de eersten om zijn voorzitter te feliciteren: "Deze is voor Khun Top en zijn familie en wat ze gegeven hebben voor deze club. Ik weet dat het een droom was van Khun Vichai om deze trofee te pakken. Dat het dan ook nog eens lukt, dat geeft een goed gevoel."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: