Ga naar de inhoud

Tonelli mag Giro niet rijden, ondanks valspositieve coronatest

 do 6 mei 2021 16:05

De Ronde van Italië is nog niet van start gegaan of corona is al om de hoek komen loeren. Alessandro Tonelli heeft een positieve coronatest afgelegd, waarna hij nog 3 negatieve tests afnam. Toch mag Tonelli niet starten. "Mijn maandenlange opofferingen verdwijnen nu in het niets."

De 28-jarige Alessandro Tonelli had zich de voorbije maanden klaargestoomd voor zijn 3e Ronde van Italië, maar dat feestje gaat door een positieve coronatest niet door.

 

"Die positieve test werd nog gevolgd door 3 negatieve tests. Het ging dus om een valspositieve test. Toch is er na overleg beslist dat ik niet zou starten, zodat ik mijn collega's niet in gevaar breng", verklaart Tonelli.

 

"Mijn maandenlange opofferingen verdwijnen nu in het niets, maar het is helaas zo." Bardiani vervangt Tonelli door Filippo Zana.

 

De Giro werd vorig jaar geteisterd door tal van positieve testen, waardoor onder meer Mitchelton-Scott en Jumbo-Visma vroegtijdig de wedstrijd verlieten. Ook nu zullen er op de rustdagen nieuwe PCR-testen volgen, net als extra sneltesten tussendoor.

 

"Op verzoek van de teamdokters zullen er meer controles vanuit de organisatie komen", zegt Maarten Meirhaeghe, de ploegdokter van Lotto-Soudal. "Niets wordt deze keer aan het toeval overgelaten om met een zo groot mogelijk peloton veilig in Milaan aan te komen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook:

Volg de Giro op Sporza

  • Sporza volgt elke etappe van start tot finish met live updates.
 
  • dagelijks flitsen op Radio 1.
 
  • Renaat Schotte is in Italië voor interviews, sfeerstukken en analyses.
 
  • Elke dag is er ook een uitzending van Sporza Giro, een dagelijks programma met Ruben Van Gucht. Van maandag tot zaterdag op Canvas (19.40 uur) en Eén (na Laat) en op zondag op Eén (22.40 uur). Ook met livestream te volgen op sporza.be en VRT NU.