Ga naar de inhoud

Marcelo ontsnapt aan burgerplicht en kan toch afreizen naar Chelsea

 di 4 mei 2021 13:58
Als een brave burger tekende Marcelo vanochtend present op het stembureau.
Als een brave burger tekende Marcelo vanochtend present op het stembureau.

Verdediger Marcelo is dan toch met de Real Madrid-selectie kunnen afreizen naar Londen voor de terugmatch in de halve finales van de Champions League tegen Chelsea. De Braziliaan moest vanochtend zijn burgerplicht vervullen in Madrid, maar dat duurde niet lang.

Marcelo is al zo'n slordige tien jaar in het bezit van een Spaans paspoort en dus kan hij net als elke Spaanse burger opgeroepen worden om te zetelen in een stembureau bij verkiezingen.

 

De Braziliaan moest zo dinsdag optreden als bijzitter in een kiesbureau, waardoor hij de Champions League-clash met Chelsea van woensdagavond dreigde te missen. Maar Marcelo had geluk: een dame op leeftijd bood zich aan om de plaats van de Real-speler in te nemen.

 

De acte de présence van Marcelo in het stembureau was zo dus maar van korte duur, waardoor de verdediger uiteindelijk toch nog samen met zijn ploegmaats op het vliegtuig kon stappen.

 

Enig minpunt: omdat hij uiteindelijke niet in het kiesbureau zetelde, loopt de linksback wel de dagvergoeding van 65 euro mis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: