Ga naar de inhoud

Legia Warschau strijkt 15e recordtitel op in Polen

 do 29 april 2021 08:30

In Polen heeft Legia Warschau zijn 15e landstitel veroverd. En het hoefde daarvoor niet eens in actie te komen. Het profiteerde van het puntenverlies van Rakow Czestochowa (0-0 tegen Jagiellonia Bialystok) en kan op 3 speeldagen voor het einde niet meer bijgehaald worden. 

Legia Warschau, in het verleden getraind door Besnik Hasi (2016) en Ricardo Sa Pinto (2018-2019), staat momenteel onder de hoede van de Pool Czeslaw Michniewicz. Die kwam in september Aleksandar Vukovic vervangen.

 

Rakow en Pogon Szczecin tellen 9 punten achterstand op Legia in de Ekstraklasa. Er zijn nog 9 punten te verdienen, maar in de onderlinge duels is regerend kampioen Legia in het voordeel. Dus is de titel een feit.

 

Voor Legia, met de 41-jarige ex-nationale doelman Artur Boruc (ex-Celtic, ex-Southampton, ex-Bournemouth) in doel, is het de 15e titel, de 7e in de laatste 9 seizoenen.

 

Met 15 staat het alleen aan kop in de ranglijst. Ruch Chorzow en Gornik Zabrze tellen 14 titels, Wisla Krakau heeft er 13.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.