Irritatie na uitstel Roland Garros: "Een bijzonder egoïstische beslissing"

  Nog geen tennis in Parijs op 23 mei, het grandslamtoernooi gaat een week later door.

  Het Franse grandslamtoernooi Roland Garros zal dit jaar een week later gespeeld worden (30 mei tot 13 juni). De organisatie hoopt op die manier meer bezoekers te ontvangen, maar enkele spelers zijn toch niet opgezet met die beslissing. 

  Thuisspeelster Alizé Cornet  (WTA-59) reageerde in de televisiestudio van Tennis Channel bijzonder ontgoocheld toen ze het nieuws vernam.

   

  "Onze minister van Sport (Roxana Maracineanu) is werkelijk een ramp. Ze neemt alleen de verkeerde beslissingen, het kan haar niets schelen", aldus een vlijmscherpe Cornet.

   

  "Ik ben in elk geval vrij zeker dat deze beslissing van de overheid komt, maar het toernooi kan mits uitstel ook meer toeschouwers toelaten. Ik vind het in elk geval een egoïstische beslissing om het toernooi uit te stellen met deze overvolle kalender."

  Bekijk hier de reactie van Alizé Cornet:

  Raonic: "Communicatie zou leuk zijn"

  De Canadees Milos Raonic (ATP-19) liet zich ook kritisch uit over het uitstel: "Straf dat we dit nieuws moeten vernemen via Twitter. Wat communicatie voor de rest van de wereld het weet zou leuk zijn." 

   

  De organisatie van de Mercedes Cup in Stuttgart, een grastoernooi dat normaal gezien de week na Roland Garros zou plaatsvinden, reageerde met een kort statement: "We zijn verrast, op deze manier worden we voor een voldongen feit geplaatst."