Roland Garros wordt met een week verlaat door corona

  Roland Garros vindt nu van 30 mei tot 13 juni plaats.

  De Franse Tennisfederatie (FFT) heeft officieel bekendgemaakt dat Roland Garros met een week opschuift: het gravelgrandslamtoernooi in Parijs is nu niet van 23 mei tot 6 juni, maar van 30 mei tot 13 juni. De organisatie hoopt zo meer bezoekers te kunnen ontvangen, als de coronamaatregelen versoepeld worden. Het toernooi van 2020 verhuisde nog van mei naar september.

  Frankrijk zit momenteel weer in 4 weken lockdown. De organisatie hoopt dat bij de verdere afbouw van de coronamaatregelen meer volk kan opdagen bij het 2e grandslamtoernooi van het jaar.

   

  "Het doel is om met de editie 2021 de kansen te maximaliseren om het toernooi zo veel mogelijk toeschouwers te bieden: zowel voor de spelers en speelsters als voor alle tennisliefhebbers. Maar wel in een gegarandeerd veilige omgeving voor iedereen", legt FFT uit. "Een week kan dan kostbaar zijn."

   

  Een grote impact heeft de ingreep niet op de tenniskalender, al ligt er tussen het begin van Wimbledon (28 juni-11 juli) en de finale van Roland Garros nu maar 2 weken.

   

  De 2e week valt nu wel samen met de grastoernooien van Rosmalen (ATP/WTA), Stuttgart (ATP) en Nottingham (WTA).

   

  De kwalificaties schuiven ook op naar 24 tot 28 mei. Vorig najaar kroonden de Poolse Iga Swiatek en de Spanjaard Rafael Nadal zich tot eindwinnaars. Nadal is ook nu weer de grote favoriet voor het toernooi dat hij al 13 keer won.