Ga naar de inhoud

Van Aert na eerste zege in Vlaamse klassieker: "Hier zat ik op te wachten"

 zo 28 maart 2021 16:18
Grote vreugde bij Wout van Aert.
Grote vreugde bij Nathan Van Hooydonck en Wout van Aert.

Met Wout van Aert hebben we vandaag voor de 50e keer een Belg gekregen die Gent-Wevelgem wint. "Dit betekent heel veel", zegt Van Aert.

Wout van Aert rondde een actie van meer dan 180 kilometer meesterlijk af. Onze landgenoot toonde zich de snelste van een uitgedunde kopgroep.

 

"Het was heel gevaarlijk met de wind vandaag. Als ploeg hebben we ons goed geconcentreerd. Op een bepaald moment scheurde het en zat ik samen met Nathan Van Hooydonck in de eerste waaier", vertelde Van Aert aan de finish.

 

"We hebben goed samengewerkt en hadden de koers eigenlijk permanent onder controle. In de heuvelzone hebben we bewust lang gewacht om de koers hard te maken, kwestie van zoveel mogelijk volk mee te krijgen. Dat heeft geloond."

 

"Zelf had ik vertrouwen in mijn sprint en mijn ploegmaat Nathan. Nathan was fantastisch sterk. Ik heb hem moed ingesproken om de laatste keer mee de Kemmel over te geraken, want dat had ik nodig. Nathan heeft er daarna ook nog Bennett afgereden..."

 

"In de  finale was er zoveel rugwind dat aanvallen met die snelheid niet veel zin had. Nathan nam dan ook nog eens de kop, dat was echt klasse."

 

"Uiteindelijk was het een sprint op volle snelheid. Er zaten heel veel snelle jongens in de kopgroep, maar ik had veel vertrouwen in mijn eigen spurt. Na een koers als deze is het sowieso een "eerlijke" sprint. Alles ging perfect en ik won."

 

"Dit betekent heel veel. Ik heb al mooie koersen gewonnen, maar in de Vlaamse koersen heb ik er al dikwijls naast gegrepen. Hier zat ik op te wachten, ik ben heel blij met mijn eerste Vlaamse klassieker."

Ik heb al veel mooie koersen gewonnen, maar in de Vlaamse klassiekers greep ik er steeds naast.

Wout van Aert

"Was vrijdag niet met een goed gevoel gaan slapen"

Vrijdag ging de E3 voor Van Aert een beetje de mist in, maar drie dagen later zet hij de puntjes al op de i.

 

Van Aert: "Ik voelde me nochtans heel goed voor Harelbeke, beter dan voor Milaan-Sanremo. Ik had er veel van verwacht, maar het lukte niet. Als topsporter twijfel je best snel, dus ik ga hier zeker niet beweren dat ik vrijdagavond met een goed gevoel gaan slapen ben."

 

"Het doet deugd om Gent-Wevelgem te pakken. Nu is het ook al weer uitkijken naar de Ronde van Vlaanderen volgende week. Woesdag en donderdag ga ik mezelf nog eens prikkelen. We gaan de Ronde ook nog eens verkennen en één langere training inlassen. De motor in gang houden, dat is het doel en dan vooral 100% fris aan de start staan."

Reactie van Wout van Aert:

Van Hooydonck: "Dit is de ultieme beloning"

Nathan Van Hooydonck ontpopte zich in een wervelende Gent-Wevelgem tot meesterhelper van Wout van Aert.

 

"Dit is echt fantastisch. Hier hebben we heel hard voor getraind en heel veel opofferingen voor gedaan. Dit is de ultieme beloning", zegt Van Hooydonck.

 

"Ik had niet meteen de indruk dat onze vroege aanval tot aan de finish in Wevelgem zou reiken, maar we zijn altijd blijven ronddraaien."

 

"Wout zei me onderweg: "Je mag niet lossen. Je moet een 3e keer mee over de Kemmelberg". Ik heb alles gegeven en toen dacht ik wel dat we het zouden redden tot aan de aankomst."

 

"Op de bergjes miste ik wat explosiviteit, maar ik heb mijn werk kunnen doen. In de sprint heeft Wout het afgewerkt. Wout is een klasbak. Ik heb er nooit aan getwijfeld dat hij het zou afmaken." 

 

"Het was een lange dag, maar hij is supersnel voorbijgegaan. Onze pa zegt al langer dat ik dit kan, maar het is niet altijd makkelijk om dat te tonen. Ik heb het nu getoond en ga vol vertrouwen naar de Ronde van Vlaanderen."

Lees ook: