Ga naar de inhoud

Marchant wordt 10e op WK slalom: "Ik heb de verwachtingen ingelost"

 zo 21 februari 2021 20:12

Armand Marchant heeft een bijzonder straffe prestatie neergezet op het WK alpineskiën in Italië. Onze landgenoot werd 10e op de slalom. Het goud ging in Cortina d'Ampezzo naar de Noor Foss-Solevaag. De anderen Belgen aan de start finishten niet.

Armand Marchant skiede in zijn eerste run naar een knappe chrono van 53"13. Daarmee was hij 89 honderdsten van een seconde trager dan de snelste man Adrien Pertl (52"24). Marchant werd met zijn tijd 12e en mocht daardoor als vierde van start in run 2.

 

In die run werd onze landgenoot 8e in een iets tragere tijd (55"09) net als het hele pak. In de algemene stand eindigde Marchant op plaats 10. Eerder dit WK werd hij ook al 15e in de combiné. In de super-G finishte hij niet. 

 

De andere Belgen deden het minder goed. Tom Verbeke, 29e na de eerste run, kon de tweede run niet afmaken. Dries Van den Broecke en Eliot Grandjean finishten niet in de eerste run.

 

De zege in de slalom, het laatste nummer van dit WK, ging naar de Noor Sebastian Foss-Solevaag. Die haalde het voor de Oostenrijker Adrian Pertl en zijn landgenoot Henrik Kristoffersen.

Marchant: "Een topdag"

"Dit WK was een van mijn grote doelen", stak Marchant van wal op een virtueel persmoment na de wedstrijd. "We kunnen besluiten dat de verwachtingen ingelost zijn, met mijn op een na beste resultaat uit mijn loopbaan. Dit is echt een topdag."

 

"De sterren stonden op voorhand gunstig. Ik voelde me fysiek goed en legde enkele sterke trainingssessies af. Ik greep mijn kans, dacht niet te veel na en skiede zoals op training. Deze prestatie bewijst dat ik in vorm ben richting de Spelen."

 

Marchant werd eerder dit WK 16e in de combiné. In de super-G finishte hij niet.