Ga naar de inhoud

Thriller in Chinese beker was laatste match van Van Bronckhorst als coach van Dembélé

 do 3 december 2020 15:31
Giovanni van Bronckhorst is niet langer de coach van Mousa Dembélé.

Giovanni van Bronckhorst is niet langer de coach van Guangzhou R&F, de ploeg van ex-Rode Duivel Mousa Dembélé.  De 45-jarige Nederlander nam zelf ontslag na de uitschakeling in de Chinese beker. 

Giovanni van Bronckhorst was nog maar sinds januari aan de slag in China. De Nederlander keert terug naar Nederland "om meer tijd met mijn familie door te brengen".

 

De passage van Van Bronckhorst, die Feyenoord in 2017 nog naar de Nederlandse titel wist te loodsen, was sportief geen groot succes.

 

Guangzhou eindigde het voorbije seizoen op plaats 6 in groep A van de Chinese Super League en miste zo de play-offs voor de landstitel. Uiteindelijk eindigden Guangzhou als elfde in de competitie (van 18 ploegen).

De laatste match van Van Bronckhorst verliep spectaculair

De laatste match van Van Bronckhorst bij Guangzhou was een thriller. In de kwartfinales van de beker gingen Dembélé en co er na strafschoppen uit tegen Shandong Luneng, de ploeg van Marouane Fellaini.

 

In tegenstelling tot Dembélé, die de hele match op de bank bleef zitten, speelde Fellaini de volledige wedstrijd. 


De mannen van Van Bronckhorst kwamen nog voor de rust 0-2 achter. Dankzij twee goals in de toegevoegde tijd slaagden ze er nog in om verlengingen af te dwingen. In de strafschoppenreeks trok de ploeg van Fellaini, die zelf de eerste scoorde, uiteindelijk dan toch aan het langste eind.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.