Ga naar de inhoud

Bondscoach Southgate pleit voor terugkeer 5 wissels in Premier League: "Waarop wachten?"

 di 17 november 2020 12:41
" "
Gareth Southgate.

De Engelse bondscoach Gareth Southgate heeft zijn voorkeur uitgesproken voor een herinvoering van 5 wisselmogelijkheden voor de clubs in de Premier League. Southgate vreest anders voor een hoop blessures bij zijn internationals. Toptrainers Jürgen Klopp (Liverpool) en Pep Guardiola (Manchester City) kloppen al veel langer op die nagel.

De internationale spelregelcommissie IFAB paste vanwege de coronapandemie tijdelijk de regels aan, zodat in de meeste competities 5 in plaats van 3 keer per wedstrijd kan gewisseld worden. De clubs uit de Premier League stemden daar voor het seizoen echter tegen. Ook in de Jupiler Pro League zijn slechts 3 wissels toegestaan.

"Wij konden zondag tegen België 5 keer wisselen en dat hebben we in de slotfase ook 4 keer gedaan, maar de clubs hebben die optie niet", zei Southgate. "Wat is er nodig om dat te veranderen? Tegen België liepen een paar spelers (Chilwell en Henderson, red.) lichte blessures op, maar wat gaan we doen? Wachten tot we heel veel ernstige blessures krijgen?"

 

In de meeste Europese competities wordt ook dit seizoen gebruikgemaakt van de mogelijkheid om 5 keer te wisselen, maar in Engeland stemde een meerderheid van de clubs ervoor om weer terug te gaan naar maximaal 3 wissels.

 

Tot onbegrip van de trainers van enkele topclubs, onder wie Jürgen Klopp (Liverpool) en Pep Guardiola (Manchester City). Zij hebben te maken met veel blessures in hun selecties en pleitten ook al voor extra wisselmogelijkheden in de Premier League.

 

Klopp en Guardiola kregen gisteren weer een geblesseerde speler terug van Southgate. Liverpool-middenvelder Henderson viel tegen de Rode Duivels uit met een bovenbeenblessure, City-aanvaller Sterling moest voor het duel in Leuven al afhaken met een dijblessure.

 

Engeland sluit de Nations League morgen op Wembley af met een overbodig duel tegen IJsland. Beide ploegen zijn al uitgeschakeld.