Ga naar de inhoud

Straffe Koffi: "Hij vindt zijn uitworp preciezer dan zijn uittrap"

 di 25 augustus 2020 15:36
Hervé Koffi heeft een prima indruk gemaakt de voorbije wedstrijden.
Hervé Koffi heeft een prima indruk gemaakt de voorbije wedstrijden.

Het Jupiler Pro League-seizoen is nog maar 3 speeldagen oud, maar bij Moeskroen heeft nieuwkomer Hervé Koffi zijn visitekaartje al meermaals afgegeven. De goeie prestaties van de doelman kwamen maandagavond ook even ter sprake in Extra Time.

Hervé Koffi heeft bij Moeskroen de taak gekregen om Jean Butez te doen vergeten. Die versierde dankzij sterk keeperswerk een transfer naar Antwerp, maar voorlopig ziet het ernaar uit dat de Henegouwers met de 23-jarige Koffi een waardige opvolger gevonden hebben.

 

De Burkinees viel in de eerste speeldagen op met zijn uitstekende reflexen en zijn precieze en verre uitworpen. "Hij zegt dat hij preciezer kan uitgooien dan uittrappen", weet Franky Van der Elst. "Hij heeft wel goeie voeten, maar hij vindt het beter om te gooien. Hij kan ook ver gooien."

 

Beerschot-keeper Mike Vanhamel vindt dat Koffie "een hoog Bary Copa-gehalte" heeft. "Maar ik vind hem wel kalmer dan Copa", zegt Filip Joos.

 

Van der Elst: "Hij oogt geconcentreerd. Hij geeft me een zeer betrouwbare indruk. Ik heb niet het gevoel dat hij de komende weken ineens zal gaan flateren."

 

Heeft keeperstrainer Eric Deleu van Moeskroen er misschien wat mee te maken? "Eric heeft Koffi natuurlijk niet opgeleid", zegt Arnar Vidarsson. "Maar ik heb met hem gewerkt bij Cercle Brugge en ik weet wel dat Eric een heel goeie keeperstrainer is. Ze hebben er ook al eentje verkocht", verwijst de IJslander naar Jean Butez.