Ga naar de inhoud

Ploegdokter is positief: "Gaan ervan uit dat Fabio Jakobsen weer wielrenner wordt"

 zo 9 augustus 2020 19:17
Fabio Jakobsen
Zien we Fabio Jakobsen weer op deze manier? Dokter Yvan Vanmol geeft hoop.

Drie dagen na de akelige val in de Ronde van Polen komt ploegdokter Yvan Vanmol (Deceuninck-Quick Step) met positief nieuws over Fabio Jakobsen. Hij ziet de Nederlandse kampioen weer op zijn fiets kruipen. "Maar een termijn durf ik er niet op te kleven", geeft Van Mol mee aan onze reporter.

Eind volgende week naar huis?

"Gezien de ernst van het ongeval maakt Fabio Jakobsen het zeer goed", vertelt Yvan Vanmol, die vandaag nog in het ziekenhuis is geweest bij de onfortuinlijke renner, aan Sporza.

 

"Fabio is volledig bij bewustzijn. Praten lukt nog niet, maar communiceren via tekstberichten gaat prima."


"Eind volgende week zal hij klaar zijn om overgebracht te worden naar Nederland", denkt dokter Vanmol.

 

"Waar we ons nog zorgen om maken is de esthetische schade en eventueel de spiergroep rond zijn mond. Vermits er geen vitale organen geraakt zijn, hopen we op het beste."

 

Kan Jakobsen (23) ooit nog koersen? Vanmol ziet het positief in. "Een termijn durf ik er niet op te kleven, maar we gaan ervan uit dat Fabio opnieuw renner wordt", antwoordt de dokter.


"We delen hem alleszins positieve berichten mee. Op die manier krijgt ook Fabio hoop op herstel."

 

Vanmol treedt in het Poolse ziekenhuis op als boodschapper. "Ik communiceer met een erg bekwame arts die ook Engels praat. Ook de dokter van het interventieteam heeft zijn werk perfect uitgevoerd. Die heeft Fabio niet gereanimeerd, wel geïntubeerd (de luchtweg opengehouden met een buisje, red)."

Praten lukt nog niet, maar communiceren via tekstberichten gaat prima.

Dokter Yvan Vanmol

VIDEO: Het interview van dokter Yvan Vanmol