Ook Wereldspelen 2021 moeten verhuizen door Olympische Spelen

 di 31 maart 2020 12:27
Touwtrekken is een van de disciplines op de Wereldspelen.
Touwtrekken is een van de disciplines op de Wereldspelen.

Het uitstel van de Olympische Spelen in Tokio naar 2021 heeft grote gevolgen voor de internationale sportkalender. De Wereldspelen van 2021 in de Verenigde Staten moeten alvast op zoek naar een nieuwe datum.

Gisteren raakte bekend dat de Olympische Spelen in Tokio in de zomer van 2021 zullen plaatsvinden. Dat brengt een aantal andere grote sportevenementen in de problemen, zoals de Wereldspelen van 2021.

 

Het internationaal sportevenement met een dertigtal niet-olympische sporten wordt, net als de Olympische Spelen, om de vier jaar georganiseerd. Tussen 15 en 25 juli 2021 stond de elfde editie op het programma in de Verenigde Staten, in Birmingham (Alabama).

 

Maar door overlapping met de Olympische Spelen, volgend jaar van 23 juli tot 8 augustus, moest tot uitstel worden overgegaan. De organisatie van de Wereldspelen maakte dinsdag bekend dat er gewerkt wordt aan een oplossing. Aan de Wereldspelen nemen zo'n 3.600 atleten uit zo'n honderd landen deel.

Tijdens de vorige Wereldspelen, in 2017 in Wroclaw (Polen), werd België zesde in de landenstand. De Belgen behaalden zeven gouden medailles, negen zilveren medailles en acht bronzen medailles. Skeeleraars Sandrine Tas (zes medailles) en Bart Swings (drie medailles) kaapten de meeste medailles weg.