Ga naar de inhoud

Evenepoel rijdt onbedreigd naar eindzege in San Juan, sprinthattrick voor Gaviria

 zo 2 februari 2020 23:52

Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step) heeft de Ronde van San Juan gewonnen. Zijn leiderstrui kwam in de biljartvlakke slotetappe niet meer in gevaar. De massasprint in San Juan werd gewonnen door Fernando Gaviria. Het is zijn 3e ritzege deze week.

Evenepoel had zijn zware werk eerder deze week al opgeknapt met een overtuigende zege in de tijdrit en een 5e plaats in de koninginnenetappe met waaiers. Vandaag moest de jonge wolf gewoon 140 kilometer meeschuiven in de buik van het peloton op het criteriumparcours in San Juan.

 

Dat lukte zonder problemen en in de laatste twee kilometers nam hij zijn roedel nog eens overtuigend op sleeptouw als deel van de Deceuninck-Quick Step-trein. Daarna was zijn rol uitgespeeld. Hij bolde als eindwinnaar over de meet en is nu de jongste triomfator in San Juan.

 

De slotrit werd ondanks enkele dappere vluchterspogingen beslist met een massasprint. Dat was een kolfje naar de hand van Gaviria. Hij trok al voor de derde keer deze week aan het langste eind. De Colombiaan lijkt helemaal klaar voor het seizoen. Peter Sagan moest tevreden zijn met plaats 2 en Hodeg werd derde.

Evenepoel: "Beste manier om seizoen te beginnen"

"Dit is de beste manier om mijn seizoen te beginnen", glunderde Evenepoel achteraf. "Ik wou vandaag vooral proberen om valpartijen te vermijden. Op het einde probeerde ik nog mijn duit in het zakje te doen door te werken in de trein van Hodeg. Dat had ik gisteren al bedacht. Dat was ook een manier om mijn ploegmaats te bedanken voor deze week."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 7
1. Fernando Gaviria (Col) 141 km in 2u58'03
2. Peter Sagan (Slo) z.t.
3. Alvaro Hodeg (Col)  
4. Manuel Belletti (Ita)  
5. Hugo Hofstetter (Fra)  
Eindklassement
1. Remco Evenpoel in 23u13'59"
2. Filippo Ganna (Ita) op 33"
3. Oscar Sevilla (Spa) 1'01"
4. Brandon McNulty (VS) 1'21"
5. Miguel Florez (Col) 2'11"
Rittenschema Ronde van San Juan (Arg/2.Pro)
        winnaar leider
rit 1 26/01 San Juan - San Juan 164 km Barbier Barbier
rit 2 27/01 Pocito - Pocito 169 km Gaviria Gaviria
rit 3  28/01  Ullum - Punta Negra (tijdrit) 15,2 km Evenepoel Evenepoel
rit 4 29/01 San José de Jáchal - Villa San Agustín 186 km Gaviria Evenepoel
  30/01 rustdag      
rit 5 31/01 San Martin - Alto Colorado 170 km Florez Evenepoel
rit 6 01/02 Autodromo El Villicun - Autodromo El Villicun 175 km Stybar Evenepoel
rit 7 02/02 San Juan - San Juan 141 km Gaviria Evenepoel