Ga naar de inhoud

Met deze darts-tips gooi je binnenkort de ene 180 na de andere

 vr 14 februari 2020 16:03

Heb je soms ook het gevoel dat je bij een spelletje darts de pijltjes gewoon maar blindelings naar het bord aan het gooien bent? Kim 'The Hurricane' Huybrechts himself geeft je enkele eenvoudige tips om je dartsspel te verbeteren. Wie weet word je zelfs een betere darter dan Wesley Sonck. 

1. Niet bewegen met je lichaam

"De belangrijkste tip is dat je goed stil staat. Enkel de arm mag bewegen. Wanneer je hele lichaam meebeweegt tijdens het werpen, heb je nooit dezelfde beweging. "

2. Recht vooruit gooien en pijl volgen

"Een hele belangrijke tip is dat je de pijl mooi volgt bij het gooien. Sommige spelers wijken af naar links of rechts nadat ze gegooid hebben. Als je dan de pijl een fractie te laat loslaat wijkt hij af.  Het is dus heel belangrijk dat je in je werpbeweging de pijl blijft volgen tot hij in het blok steekt. "  

3. Mik net boven de triple 20

"Het beste is een beetje boven de triple 20 mikken. Je pijlen gaan automatisch altijd een beetje zakken en zo in de triple belanden. Veel mensen mikken rechtstreekt op de triple en dan zal je merken dat je er héél vaak onder gooit. Als je dit toepast, komt die "one hundred and eighty" er wel! "

Bekijk hier de 3 tips van 'The Hurricane'

Bekijk de volledige aflevering: