Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
38
3
2
1
0
4
4
2
Union
35
3
0
3
0
3
6
3
Club Brugge
33
3
2
0
1
7
2
4
KRC Genk
31
3
2
0
1
3
1
5
Cercle Brugge
29
3
1
0
2
5
4
6
Antwerp
26
3
0
3
0
0
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
6
2
2
0
0
3
1
2
Union
0
1
0
1
0
2
3
3
Club Brugge
6
2
2
0
0
6
1
4
KRC Genk
4
2
1
0
1
2
1
5
Cercle Brugge
1
1
0
0
1
1
1
6
Antwerp
0
1
0
1
0
0
1
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
1
0
1
0
1
3
2
Union
0
2
0
2
0
1
3
3
Club Brugge
1
1
0
0
1
1
1
4
KRC Genk
3
1
1
0
0
1
0
5
Cercle Brugge
4
2
1
0
1
4
3
6
Antwerp
0
2
0
2
0
0
4

meest recent

Hannes Wolf: "Racing Genk past bij mijn persoonlijkheid"

 di 19 november 2019 17:29
De nieuwe T1 Hannes Wolf.

Racing Genk heeft dinsdagmiddag de Duitser Hannes Wolf voorgesteld als zijn nieuwe trainer. "Mijn eerste indruk hier is heel positief. Ik sta voor een uitdaging, maar ik ben klaar om heel hard te werken. Ik geloof dat we hier samen succesvol kunnen zijn", vertelde Wolf op zijn eerste persbabbel.

De 38-jarige Hannes Wolf was duidelijk op zijn gemak bij zijn eerste kennismaking met de Belgische pers. De Duitser sprak de journalisten in het Engels toe, met hier en daar een vleugje humor. Wolf is zichtbaar tevreden met zijn nieuwe job in Genk. "Ik was niet verrast toen Racing Genk me contacteerde, wel blij", vertelde hij.

 

"Ik kende Genk natuurlijk wel. Ik heb me ook wat geïnformeerd bij enkele kenners en ik heb wat wedstrijden en spelers bekeken. In de eerste gesprekken die ik met de club had, voelde het als een grote kans om naar hier te komen. De filosofie van de club past bij mijn verleden en mijn persoonlijkheid."

 

"Mijn eerste indruk hier is heel positief. We moeten ervoor zorgen om dat goeie gevoel van een nieuwe start vast te houden. Ik besef dat ik voor een uitdaging sta, maar ik ben klaar om heel hard te werken. Ik geloof dat we hier samen succesvol kunnen zijn."

 

"Of het feit dat Genk de Champions League speelt mijn keuze beïnvloed heeft? Iedereen droomt van de Champions League. Het is heel aantrekkelijk om die wedstrijden te kunnen spelen, maar het was niet doorslaggevend in mijn beslissing."

Hannes Wolf spreekt de spelers toe op zijn eerste training.
Hannes Wolf spreekt de spelers toe op zijn eerste training.

"Ik hou van actief en offensief voetbal, zonder naïef te zijn"

Hannes Wolf wordt omschreven als een leerling van Jürgen Klopp. De twee werkten enkele jaren samen bij Dortmund, waar Wolf jeugdtrainer was. "Ik heb nog wel eens contact met hem, maar het is niet zo dat we elkaar wekelijks horen. Ik heb hem geen advies gevraagd over Genk", lachte Wolf.

 

"Het klopt wel dat ik veel van hem opgestoken heb, maar Dortmund was gewoon een heel goeie plek om als jonge trainer te leren. De jeugdteams zijn er heel sterk en de club is heel professioneel."

 

Ook bij Genk ligt de focus op de jeugd. "Er zijn hier veel jonge spelers met veel potentieel", beaamt Wolf. "Maar voetbal draait natuurlijk om punten pakken en winnen. Dat willen we proberen te doen met de spelers die hier zijn. Ik geloof erin dat het mogelijk is om tegelijkertijd resultaten te halen én spelers te ontwikkelen."

 

"Mijn stijl? Ik hou van actief en offensief voetbal, maar zonder naïef te zijn. Soms zijn er momenten dat je ook moet kunnen verdedigen. Je moet kunnen afzien, maar ik wil wel dominant en snel voetbal brengen. Ik denk dat dat hier mogelijk is. We starten niet vanaf nul. Er is al een goeie basis. We spelen zaterdag al en ik wil dan al goed genoeg zijn om een moeilijke match te winnen."

De Condé: "Hannes Wolf ademt het DNA van Genk"

Sportief directeur Dimitri De Condé is heel gelukkig met zijn nieuwe trainer. "In 2017 loodste hij Stuttgart nog naar de Bundesliga en werd hij Coach van het Jaar. Dat hij nu de keuze maakt om naar Genk te komen, maakt mij heel trots. Dat is een compliment voor iedereen die hier de laatste jaren gewerkt heeft", vindt De Condé.

 

"Hannes is iemand met persoonlijkheid, een winnaar ook. Zijn manier van voetballen is wat we binnen Genk verwachten. We willen ons weer op een positieve manier profileren, met dominant en positief voetbal."

 

"Alle spelers die met hem gewerkt hebben, zijn lovend. Het plaatje klopt en ik denk dat Hannes een ideale trainer is voor Racing Genk. We missen de jongste jaren continuïteit in het trainersverhaal en ik heb het gevoel dat we dat nu wel kunnen realiseren. Ik denk dat we iemand hebben gevonden die het DNA van Genk ademt en ik hoop en denk dat hij de club naar een hoger niveau zal stuwen."