Ga naar de inhoud

Duitsland niet opgezet met bezoek internationals aan Erdogan

 di 15 mei 2018 09:08
Mesut Özil heeft een shirt van Arsenal bij voor Erdogan.
De Duitse internationals Mesut Özil en Ilkay Gündogan hebben in Londen de Turkse president Erdogan ontmoet. En dat wordt ze niet in dank afgenomen. Bij de Mannschaft eisen ze een woordje uitleg.

"Misbruik voor verkiezingscampagne"

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan sprak zondag in Londen met 3 Duits-Turkse voetballers: Mesut Özil (Arsenal), Ilkay Gündogan (Manchester City) en Cenk Tosun (Everton).

 

Özil en Gündogan spelen voor de nationale ploeg van Duitsland. De ontmoeting met Erdogan werd hen niet in dank afgenomen. Volgens Reinhard Grindel, voorzitter van de Duitse voetbalbond DFB, hebben de internationals zich laten misbruiken in een verkiezingscampagne.

 

"De DFB respecteert natuurlijk de uitzonderlijke situatie van zijn spelers met een migratieachtergrond, maar het voetbal en de DFB verdedigen waarden waar president Erdogan niet altijd rekening mee houdt", schrijft Grindel op Twitter.

 

"Daarom is het geen goede zaak dat onze internationals misbruik van zich laten maken voor zijn verkiezingscampagne. Door dat te doen hebben de spelers zeker niet bijgedragen aan de integratieactiviteiten van de DFB."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mannschaft: "Zullen het bespreken"

Bij de Mannschaft hebben Mesut Özil en Ilkay Gündogan het een en ander uit te leggen. "Ze waren zich niet bewust van de symboliek", reageert teammanager en oud-aanvaller Oliver Bierhoff, "maar we kunnen de ontmoeting natuurlijk niet goedkeuren. Dat zullen we ook bespreken met de spelers."

 

Özil en Gündogan zijn allebei in Duitsland geboren. Özil speelde al 89 interlands voor de Mannschaft, Gündogan zit aan 24 "Länderspiele". Ook Cenk Tosun is in Duitsland opgegroeid, maar hij koos voor de Turkse A-ploeg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Foto's van het bewuste bezoek: