Ga naar de inhoud

Van Jebroer tot 2 Unlimited: dit waren de muzikale knipogen van Terpstra

 zo 1 april 2018 17:44
Vorige week won hij de E3, vandaag pakt hij De Ronde.
Als sinds 2014 verstopt Niki Terpstra een songtekst in zijn interviews na een zege. We kennen allemaal die van Jebroer en Henny Vrienten, maar herinnert u zich deze knipoog naar 2 Unlimited nog? Alleen na zijn zege in Parijs-Roubaix in 2014 had hij even geen inspiratie.

Dwars door Vlaanderen 2014: "Als je wint, heb je vrienden"

Toen Terpstra voor de tweede keer in zijn carrière Dwars door Vlaanderen won, stelde Renaat Schotte hem de volgende vraag: "Wat dacht je, toen je die laatste kilometers afwerkte?"

"Ik keek vooruit, zag niets, ik dacht niet na, ik fietste gewoon. Ik had in m'n benen pijn, maar ja, ik wou de snelste zijn. Ze halen me nooit meer in, ik dacht: verdomd, ik win"

Een hilarische muzikale knipoog van Terpstra naar de song "Als je wint, heb je vrienden" van Doe Maar-zanger Henny Vrienten en wijlen Herman Brood.

Eindwinst in de Eneco Tour 2016: "Boom Stikidi Boom"

In 2016 pakte Niki Terpstra de eindwinst in de Eneco Tour. Aan de microfoon bij Carl Berteele sleurde hij er een Nederlandse dance act bij. 

"BMC en Saxo hadden het moeilijk met de regen. Toen hebben we doorgetrokken en toen dacht ik 'Boom Stikidi Boom Stikidi Boom Stikidi Boom, take it up to the maximum.'

Winst in de E3 2018: "Zie me gaan met die banaan"

Na zijn zege in de E3 Harelbeke had Niki Terpstra opnieuw een songtekst in petto. Voor de microfoon van Renaat Schotte citeerde hij uit het repertoire van Jebroer.

"Ik zei vanmorgen tegen Fitte (Wilfried Peeters, red): ik heb mijn stoute schoenen aan. Zie me hakken, zie me tjappen, zie me gaan. Ik lust geen appel. Ik lust geen kiwi. Ik wil gaan met die banaan", klonk het bij Renaat Schotte.

Terpstra wint de Ronde en zingt Raymond Van het Groenewoud

Niki Terpstra zette zijn solo in na de Kruisberg en moet een dikke 30 kilometer alleen aan de bak. Tijd genoeg dus om na te denken over een nummer. Dit werd het:

"Ik reed naar de Oude Kwaremont toe en ik wist dat ik die groep moest pakken. Ik bouwde op, ik bouwde op, ik bouwde op en het bloed stond naar mijn kop. Het was de liefde. Het was de liefde voor de koers."

In de studio pakt Terpstra uit met "Tijdmachine" van Dio