Ga naar de inhoud

meest recent

Docu 4x7: Victoire: de koers van mijn leven

 wo 17 mei 2017 17:12
Victoire Van Nuffel als wielerkampioen op BK en EK.
In Victoire: De koers van mijn leven fietst de 80-jarige Victoire van haar woonplaats Zeebrugge naar de wereldstad Parijs, waar ze als twintiger woonde. Onderweg vertelt de eerste Belgische kampioene bij de vrouwen over haar leven, de koers en de liefde.

Victoire Van Nuffel is een pionier in het vrouwenwielrennen. De eerste Belgische kampioene, de eerste Europese kampioene en ze werd vierde op het eerste WK.

In Victoire: De koers van mijn leven fietst de 80-jarige wielerkampioene Victoire van haar woonplaats Zeebrugge naar de wereldstad Parijs, waar ze als twintiger woonde. Onderweg vertelt ze over haar kinderdroom om wielrenster te worden.

Hoe ze als eerste vrouw Belgisch kampioen werd, hoe ze als prille twintiger eind jaren 50 in Parijs terechtkwam en daar voor het eerst kennis maakte met de liefde. Zestig jaar later blikt ze terug op die episode van haar leven.

Bekijk hier het fragment