Van Puyvelde wordt technisch directeur bij de bond

 di 24 november 2015 19:42
Van Puyvelde gaat bij de bond aan de slag.
Chris Van Puyvelde neemt over van Paul Allaerts als technisch directeur bij de bond. Allaerts blijft bij de KBVB aan de slag als directeur arbitrage. Dat heeft de Raad van Bestuur van de bond beslist.

De Technische Commissie van de bond had Chris Van Puyvelde al naar voren geschoven als nieuwe technisch directeur. Dat werd nu bekrachtigd en Van Puyvelde komt zo de directie bij de bond versterken.

Van Puyvelde (56) was lang de vaste assistent van Trond Sollied en stond op de loonlijst van onder andere Lokeren, Eendracht Aalst, Club Brugge, Olympiakos, AA Gent en Heerenveen.

Van Puyvelde was ook even technisch directeur bij Beerschot en is aan de slag als coach bij de Topsportschool. Die job gaat hij combineren met zijn nieuwe functie bij de bond.

Bij de KBVB wordt hij als technisch directeur verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de jeugd. "Ik ben vereerd met deze kans", zegt Van Puyvelde.

"Ik had vanuit de Pro League al een goede relatie met de clubs en kan daarop voortbouwen in mijn nieuwe rol. Ik kijk ook uit naar de andere domeinen van de job zoals de uitbouw van het technisch centrum en de omkadering van de nationale jeugdploegen."

Allaerts begeleidt de scheidsrechters

Paul Allaerts mag zich nu volledig toeleggen op de arbitrage. "De arbitrage staat bij ons, net als in de omringende landen, onder druk. Het is een uitdaging om de jongeren te begeleiden en gemotiveerd te houden."

"En het is onze rol om de refs met talent goed te omkaderen om de top te bereiken. Ik kijk ernaar uit om binnen de directie mijn ervaring aan te wenden om te slagen binnen deze moeilijke domeinen."