Kylian Hazard: "In Hongarije ben ik niet meer de broer van"

 do 2 juli 2015 08:27
"Mijn oudere broers vonden Ujpest een goeie keuze."
Kylian Hazard trok weg uit België en tekende bij het Hongaarse Ujpest. "In Hongarije kan ik incognito voetballen. Daar ben ik niet de broer van, maar gewoon Kylian."

Na een weinig succesvolle passage bij Zulte Waregem tekende Kylian Hazard vorige week bij Ujpest. Een opluchting. "Het was niet makkelijk in België", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Ik werd constant vergeleken met mijn broers."

"De verwachtingen lagen veel te hoog omdat ik de broer ben van Eden en Thorgan, twee fantastische voetballers. Bij Zulte Waregem was ik meteen Hazard, niet Kylian. Iedereen evolueert op zijn tempo. Ik ben nog jong en heb nog tijd."

"Bij Ujpest had ik meteen een goed gevoel. De coach en de voorzitter, Roderick Duchâtelet, geloven in mij. Hun project bevalt me, daarom heb ik getekend. In Hongarije kan ik eindelijk incognito voetballen. Daar ben ik Kylian en niet de broer van."

"Mijn oudere broers vonden het een goeie keuze. Alleen mijn mama was een beetje triest. Nu wordt het nog moeilijker om een familiefeest te organiseren. Maar ja, als profvoetballer moet je keuzes maken. Het is niet zo dat ik een ongeluksvogel ben, hoor."

Duchâtelet: "Dit is geen marketingstunt"

Ujpest-voorzitter Roderick Duchâtelet, de zoon van Roland, gelooft in de kwaliteiten van Kylian. "Dit is geen marketingstunt. We hebben Kylian aangetrokken omdat hij past in onze strategie: jongens met veel potentieel aantrekken."

"Nu is het aan hem om hard te werken en te bewijzen wat hij waard is. Als Dury een talent niet kan laten ontbolsteren, blijven we er meestal af. Maar Zulte Waregem vocht vorig seizoen tegen de degradatie en dan is het niet makkelijk voor jonge spelers om zich in een elftal te knokken."

"We geloven in hem. Hazard als achternaam hebben is voor Kylian een handicap. In Hongarije kan hij gewoon voetballen, zonder aan zijn naam te denken."