Ga naar de inhoud

De Yellow Tigers kunnen in de 1/8e finales van het EK niet stunten tegen Italië

 ma 30 augustus 2021 19:00
EK volleybal
Italië
België
einde
25
set 1
14
23
set 2
25
25
set 3
17
25
set 4
12
3
score
1

Een onverwachte nederlaag tegen Frankrijk leverden de Yellow Tigers vandaag een aartsmoeilijke affiche op in de 1/8e finales van het EK volleybal. Tegen vicewereldkampioen Italië waren de Belgische volleybalvrouwen vanavond een maatje te klein. Na een hoopgevende 2e set, bleek de EK-exit onvermijdelijk.

VIDEO: Yellow Tigers uitgeschakeld door Italië op het EK volleybal

De Yellow Tigers waren naar het EK volleybal getrokken om beter te doen dan hun vorige Europees avontuurtje, maar ze blijven net zoals in 2019 steken in de 1/8e finales. 

 

De Belgische volleybalvrouwen hadden zich vooral in de voorbereiding van die ronde van 16 in de nesten gewerkt. Na eerst nog een zinderende stunt tegen de Russen (van 2-0-achterstand naar 2-3-winst), verspeelden de Tigers niet veel later hun overlevingskans tegen Frankrijk. 

 

Door dat verrassende verlies moesten ze hun tegenstander van vandaag, vicewereldkampioen Italië, meteen bovenaan in de voedselketen zoeken.

Killer Egonu knalt knappe 2e set uit het geheugen

Die moeilijke opdracht bleek - zonder de geblesseerde Britt Herbots - ongebonnen werk vandaag. Na een droge 25-14 in de eerste set, knokten de Belgen zich in de tweede set nog dapper terug in de partij, maar doorgaan op dat elan lukte niet.

 

Na het dreuntje in de tweede set las de Italiaanse coach Davide Mazzanti de levieten aan zijn ploeg. Spilfiguur Paola Egonu had de boodschap duidelijk begrepen en degradeerde onze defensie ettelijke malen tot kanonnenvlees.

 

De Italiaanse topspeelster gidste haar ploeg door de derde en vierde set met maar liefst 27 punten op haar naam. Het blok van bondscoach Gert Vande Broek had vandaag een superdag nodig om de Italiaanse offensie lam te leggen, maar botste op een superieure Egonu.

Jodie Guilliams: "Setje was mooi meegenomen"

Gert Vande Broek na EK: "Spijtig genoeg lag het aan een black-out-dag"

Celine Van Gestel: "Liever hier nog wat langer gebleven"

De Yellow Tigers stranden voor de 2e keer op rij in de 1/8e finales van het EK volleybal.
Lees ook:

Italië-België

19:00

Italië maakt het af in set 4

18:45

Einde: 3-1!

De Yellow Tigers zijn er niet in geslaagd om te stunten tegen vicewereldkampioen Italië. In de tweede set was er nog een sprankeltje hoop, maar de Italianen bleken vandaag een maatje te groot te zijn.

18:43

We zijn helemaal onderuit aan het gaan. Laat ons dit EK aub afsluiten in schoonheid. Met nog enkele mooie punten, bijvoorbeeld!

Marc Willems
18:39

Zoals tegen de Russen? Of de Fransen?

De Tigers schreeuwen het uit na hun time-out. Het is alles of niets. Met een achterstond van 14-7 is er een klein mirakel nodig om nog aan het langste eind te trekken, maar de partij tegen Rusland leerde ons dat je de Tigers nooit mag afschrijven.

18:31

De Yellow Tigers zien de bui al hangen, maar weigeren het hoofd te buigen

Marc Willems
18:27

Italianen houden er het kopje bij

18:25

De Italianen houden er het kopje bij

Het geluk van een kampioen? Het leek een gemaakt punt voor de Tigers, maar de bal caprioleert op een Italiaans hoofd. De bizarre kopbal levert de blauwhemden zowaar een puntje op.

18:24

Italië herpakt zich en wint 3e set

18:22

Set 3: 25-17

Italië herpakt zich en wint de derde set met 25 tegen 17. Het blijft hopen op een stuntje, maar dan zullen de hoofdaanvallers van de Italianen toch aan banden gelegd moeten worden.

18:19

21-14: De 3e set lijkt verloren

De derde set kijkt op weg naar de Italianen. Na een mindere tweede set, draait de Italiaanse vuurlinie nu wel op volle toeren.

18:10

De voorsprong wordt niet groter, maar ook niet kleiner momenteel. De Belgen staan receptioneel goed te spelen, maar Egonu is geprikkeld door die tweede set ...

Marc Willems
18:05

Janssens scherpschutter met dienst

Marlies Janssens begroet de Italianen met kogelen vandaag. Het Belgische kanon fusilleert koelbloedig de blauwe pionnen. Ze lijkt steeds de goede keuze om de bal aan kwijt te kunnen.

18:02

5-2: De Italianen herpakken zich in 3e set

De Italiaanse coach heeft de levieten gelezen aan zijn team. Na een tegenvallende tweede set, beginnen ze beter aan de derde. Ze timmeren meteen een voorsprong van 5-2 op het bord.

17:57

Yellow Tigers vechten zich naar setwinst in set 2!

17:52

Set 2: 23-25

Het is zover! De Yellow Tigers winnen de felbevochten tweede set met 23-25. De Belgische volleybalvrouwen delen zo een dreuntje uit aan vicewereldkampioen Italië. Doorgaan op dit elan is de boodschap voor de rode troepenmacht.

17:47

20-21: de Tigers geloven vol in hun winstkansen. Na een mooi puntje, vliegen de rode vrouwen naar elkaar om een vreugdedansje op het veld te gooien. Zetten ze de wals verder?

17:45

De bordjes hangen weer gelijk

De Italiaanse sterren geven zich niet zomaar gewonnen. Ze knokken zich op een mum van tijd weer langszij onze Tigers. Met 19-19 op het bord, lijkt er een spannende eindsprint aan te komen.

17:43

Wie bang was dat de Tigers vandaag belachelijk gemaakt gingen worden, zal die mening toch serieus moeten herzien momenteel

Marc Willems