90+3'
Geoffry Hairemans
90+3'
3 - 0

Eindelijk nog eens een zege voor KV Mechelen, Standard blijft voortkabbelen. Door een vroege (en discutabele) rode kaart voor Bokadi kon de thuisploeg voor de tweede keer winnen onder Besnik Hasi. Bassette opende de score, Mrabti zorgde voor zekerheid en Hairemans legde de eindstand vast. Standard boekt 2 op 12 en ziet Malinwa naast zich komen in de stand.

KV Mechelen - Standard in een notendop:

• Sleutelmoment: Standard komt met frisse moed uit de kleedkamer, maar dan laat Price de bal midden in de tweede helft zomaar liggen. Mrabti straft het foutje genadeloos af, de wedstrijd was op dat moment gespeeld.
  • Man van de match: Geoffry Hairemans was vandaag alomtegenwoordig. De metronoom op het Mechelse middenveld strooide met passes,  en mocht uiteindelijk de kers op de taart zetten met de 3-0.
  • Opvallend: Standard gaat niet graag op bezoek Achter de Kazerne. Dit is al de vierde wedstrijd op rij die de Rouches verliezen op KV Mechelen.

Dramatische eerste helft voor Standard

KV Mechelen en Standard hadden beiden een frustrerend weekend achter de rug en wilden dat doorspoelen met een mooie prestatie. Standard moest het wel doen zonder de geblesseerden Alzate en Vanheusden.

Na een korte studieronde namen de Rouches het initiatief, Price trapte een afstandsschot in het zijnet.

Vervolgens ging de zee achteraan open voor Bassette. Bokadi liep de jonge spits aan, scheidsrechter Boterberg oordeelde dat hij alleen op doel ging en gaf Bokadi dus rood.

Met het numerieke overwicht nam KV Mechelen resoluut het commando over. Hairemans mikte een vrije trap over en trapte na een fraaie actie op de paal met de buitenkant van zijn linker. Ook had de thuisploeg een strafschop kunnen krijgen toen Fossey een duw in de rug van Bassette gaf.

Uiteindelijk was het diezelfde Bassette die de ban brak voor Malinwa. Hij werd goed aangespeeld in de diepte door Walsh en kon zich dan veel te makkelijk ontdoen van Laifis. Bodart was kansloos op het schot dat volgde, 1-0 voor KVM.

Nog in de eerste helft ging het van kwaad naar erger bij Standard, want Ngoy en Djenepo moesten gewisseld worden met een blessure.

Malinwa maakt het af in leuke tweede helft

Carl Hoefkens had zijn manschappen in de kleedkamer duidelijk terug op scherp gekregen, Standard begon vol vertrouwen aan de tweede helft.

Grote kansen kwamen er niet van, enkel Sowah en Kanga konden op doel trappen. Ook Bassette liet een doelpunt liggen voor de thuisploeg.

Standard kon de hoge druk niet volhouden en uiteindelijk ging Price in de fout. Hij liet de bal liggen voor Foulon, Malinwa speelde het goed uit en uiteindelijk kon Mrabti al botsend scoren.

De ban was gebroken en daarna duwde KV Mechelen door. De ene kans na de andere werd gemist, vooral Lauberbach had op het scorebord mogen staan.

Tussendoor had Standard wel nog een penalty geclaimd na hands van Walsh, maar Boterberg ging er niet op in.

Helemaal op het einde ging de bal aan de overkant wel op de stip, O'Neill stopte een schot van invaller Malede af met de arm naast het lichaam. Uitblinker Hairemans faalde niet vanop elf meter en zette de 3-0 eindstand op het bord.

Door de overwinning komt KV Mechelen naast Standard op de 9e plaats, voor de Rouches worden de Champions Play-offs stilaan een onmogelijke opdracht.