Romelu Lukaku bevrijdt Inter en zichzelf met winnend doelpunt tegen Porto

  1. 41' - Geel - Federico Dimarco
  2. 41' - Geel - Otavio
  1. 90+2' - Verv. João Mário door Gonçalo Borges
  2. 86' - Doelpunt - Romelu Lukaku (1 - 0)
  3. 83' - Verv. Mehdi Taremi door Wendell
  4. 81' - Verv. Milan Škriniar door Denzel Dumfries
  5. 78' - Geel 2 - Otavio
  6. 72' - Verv. Henrikh Mkhitaryan door Marcelo Brozovic
  7. 63' - Geel - Pepê
  8. 58' - Verv. Federico Dimarco door Robin Gosens
  9. 58' - Verv. Edin Džeko door Romelu Lukaku
  10. 51' - Verv. Wenderson Galeno door Evanilson
  86'goalRomelu Lukaku1 - 0

  Na een moeilijke periode heeft Romelu Lukaku zich nog eens tot matchwinnaar kunnen kronen bij Inter. De Rode Duivel bevrijdde zijn team in de achtste finale tegen een tienkoppig Porto met een doelpunt in het slot. Inter kan zo met een kleine bonus naar Porto trekken.

  Inter - Porto in een notendop:

  • Sleutelmoment: Met nog tien minuten te gaan komt Porto met tien man te staan. De Italianen trekken nog vol ten aanval en kunnen de partij uiteindelijk nog winnend afsluiten.

   

  • Man van de match: Romelu Lukaku kreeg een halfuur om zich te tonen en hij heeft zijn kans gegrepen. Een gretige invalsbeurt werd beloond met de winnende treffer. Dit weekend wel in de basis?

   

  • Statistiek (1): Met dit doelpunt is Lukaku nu de Belg met de meeste doelpunten in de Champions League. Zijn totaal staat nu op 17.

   

  • Statistiek (2): 10 gewonnen wedstrijden op rij en 22 wedstrijden niet meer verloren. Porto weet na vanavond weer wat verliezen is. 

  Lukaku moet eerst nog toekijken

  Inter ontving vanavond ploeg-in-vorm Porto. De Portugezen van trainer Conceicao verloren al 22 wedstrijden op rij niet meer en wilden daar in Milaan nog een partij aan toevoegen. 

   

  Bij de Italianen was er geen plek voor Romelu Lukaku in de basis. De spits is nog steeds geen onbetwiste basisspeler en moest toekijken vanop de bank.

   

  Beide ploegen kregen één grote kans, maar matig afwerken en goed keeperswerk voorkwamen een voorsprong.

   

  Vlak voor de rust leek de 1-0 dan toch te vallen, maar dat was buiten doelman Costa gerekend. De Portugees had een fenomenale reflex in huis om een kopbal van dichtbij uit zijn doel te vegen.

  Lukaku eist de hoofdrol op

  Iets voor het uur was het dan tijd voor Romelu Lukaku. 

   

  De spits was gretig en toonde zich al snel met een goede pass naar spitsbroer Lautaro, die een voetje te kort kwam. 

   

  Tien minuten voor het einde leken beide ploegen vrede te nemen met een gelijkspel, maar toen pakte Porto-speler Otavio een tweede gele kaart. 

   

  Inter ging nog even op de gaspedaal staan en werd daar vijf minuten nadien voor beloond. 

   

  Een goede voorzet kwam perfect voor Lukaku die eerst nog staalhard tegen de paal kopte. In de rebound faalde de Rode Duivel echter niet en gaf hij geen schijn van kans aan doelman Costa. 

   

  Dankzij het doelpunt van de Belg zet Inter een flinke stap richting een eerste kwartfinale in 12 jaar. Porto verliest dan weer voor het eerst sinds oktober 2022.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. EINDE: 1-0. Inter heeft een goede zaak gedaan door de openingswedstrijd te winnen van Porto. Beide ploegen hielden elkaar lang in evenwicht, maar vlak voor het einde brak invaller Lukaku de ban. Eindscore: 1-0. Porto verliest voor het eerst sinds oktober 2022. .
  3. tweede helft, minuut 93.
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij FC Porto, Gonçalo Borges erin, João Mário eruit
  5. tweede helft, minuut 92.
  6. tweede helft, minuut 91. We krijgen nog vier minuten toegevoegde tijd. Valt er nog een doelpunt uit de lucht? .
  7. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  8. tweede helft, minuut 88. Daar was hij weer! In de draai verschalkt Lukaku de doelman bijna opnieuw. Deze keer net niet. .
  9. tweede helft, minuut 88.
  10. tweede helft, minuut 86. Lukaku doet het! Het is invaller Lukaku die Inter de voorsprong geeft! De spits kopt een heerlijke voorzet nog tegen de paal, maar in de rebound heeft hij geen genade en jast hij de 1-0 tegen de netten. .
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Romelu Lukaku van Internazionale. 1, 0.
  12. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij FC Porto, Wendell erin, Mehdi Taremi eruit
  13. tweede helft, minuut 82. Het wordt stilaan overleven voor de Portugezen. Inter gaat nadrukkelijk op zoek naar de 1-0. .
  14. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Internazionale, Denzel Dumfries erin, Milan Škriniar eruit
  15. tweede helft, minuut 78. Twee keer geel is rood. Otavio loopt tegen een tweede gele kaart aan en wordt naar de douche verwezen. Dat opent toch nog perspectieven voor de thuisploeg! .
  16. Tweede gele kaart voor Otavio van FC Porto tijdens tweede helft, minuut 78
  17. tweede helft, minuut 76. Het slotkwartier is ingegaan en de nervositeit gaat de hoogte in. De vraag die beide trainers zich stellen: "zijn we tevreden met dit resultaat of duwen we het gaspedaal nog eens in?" .
  18. tweede helft, minuut 76.
  19. tweede helft, minuut 72. Bijna prijs voor Inter. Goede aanval van Inter die bijna tot een doelpunt leidt! Lukaku steekt een goede steekbal richting Lautaro aan de tweede paal, maar de Argentijn komt net een voetje tekort! .
  20. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Internazionale, Marcelo Brozovic erin, Henrikh Mkhitaryan eruit