Ga naar de inhoud
Noa Lang was met twee goals de matchwinnaar voor Club.

Mignolet en Lang voorkomen pas na verlengingen blamage voor Club Brugge tegen Patro Eisden

 wo 9 november 2022 23:15
Patro Eisden Maasmechelen
einde (n.v.)
0-2
Club Brugge
  1. 65' - Geel - Mehdi Bounou
  2. 72' - Geel - Yassin Gueroui
  3. 85' - Verv. Mehdi Bounou door Sam Valcke
    Croky Cup - speeldag 1 - 09/11/22 - 20:51

    Club Brugge is aan een uppercut in de beker ontsnapt. Tegen het sterke Patro Eisden van Stijn Stijnen had de landskampioen 120 minuten nodig om door te stoten. Simon Mignolet voorkwam een snelle exit tegen de amateurclub, Noa Lang sloeg diep in de verlengingen twee keer toe.

    Patro Eisden - Club Brugge in een notendop:

    • Sleutelmoment: Diep in de extra tijd valt de bal voor de voet van Valcke. Die kan zich tot held van Patro ontpoppen, maar Simon Mignolet behoedt Club voor de uitschakeling met een knappe reflex.
    • Man van de Match: Noa Lang was de hele match gretig en zorgde ook voor de beslissing met 2 goals in de verlengingen. 
    • Opvallend: De goals van Lang waren pas zijn eerste "veldgoals" van het seizoen, zijn enige andere goal was een strafschop op 14 augustus in de JPL tegen OHL.

    Mignolet houdt Club recht met cruciale reddingen

    Coach Carl Hoefkens verklaarde vooraf dat hij verticaal spel wilde zien van Club Brugge, maar daar was helemaal niets van te merken op bezoek bij eerstenationaler Patro Eisden in Maasmechelen. 

     

    Het tempo van Club was veel te laag en creativiteit was ver te zoeken. Zo was een echte kans afdwingen tegen de enthousiaste thuisploeg zo goed als onmogelijk.

     

    Hoefkens moest na de rust zelfs Hans Vanaken van de bank halen, maar de "gezonde agressiviteit" van Patro maakte Club monddood. De beste kansen waren nog voor de thuisploeg.

     

    Mignolet hield Club eerst recht op een schot van Bamona en in de extra tijd was hij nog belangrijker. De doelman van Club behoedde zijn ploeg voor de uitschakeling met een knappe reflex op de inzet van dichtbij van invaller Valcke.

    Lang verlost Club in de verlengingen

    Club kroop in de extra tijd door het oog van de naald, in de verlengingen maakte het eindelijk ook het verschil. Na een goeie combinatie zette Vanaken Noa Lang vrij voor doel en die maakte het koelbloedig af: 0-1.

     

    De goal van Lang was een uppercut voor een moedig Patro Eisden, maar met de steun van het publiek kroop Patro weer recht. Club speelde nog even met vuur, tot Lang de match helemaal beslist in het slot: 0-2.

     

    Het kostte bloed, zweet en tranen, maar zo staat Club wel in de 1/8e finales van de Croky Cup, met dank aan de reddingen van Mignolet en de goals van Lang.

    Gerelateerd:

    Fase per fase

    106'
    106'
    23:15

    Einde: 0-2

    Einde van een zware bekeravond voor Club Brugge. De goals van Noa Lang in de verlengingen verlosten Club, Patro Eisden verlaat de Croky Cup met opgeheven hoofd.

    23:13

    Dijkhuizen neemt een afvallende bal op de slof, maar keilt de bal bijna over het stadion. Dit was wellicht het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

    23:12

    GOAL: 0-2!

    Noa Lang doet de boeken toe voor Patro Eisden Maasmechelen. Hij wordt door Nielsen weggestuurd en blijft ijzig kalm oog in oog met de doelman: 0-2.

    23:09

    Lang lijkt te kunnen ontsnappen op de tegenaanval, maar het is Bamona die met een ultieme ingreep de Nederlandse aanvaller kan afstoppen. Onvermoeibaar.

    23:08

    Een hoekschop voor Patro Eisden en dan houden alle Club-fans hun adem in. Hans Vanaken torent boven iedereen uit en kopt de bal weg.

    23:08

    Lang haalt op de linkerflank de achterlijn en levert ook een goeie voorzet af, maar geen van zijn ploegmaats schat die naar waarde.

    23:06

    Alles of niets. Stijn Stijnen haalt met Kis een verdediger naar de kant en gooit aanvaller Cuypers in de strijd. Levert het nog iets op?

    23:04

    Roept Club onheil over zich af? Het laat Valcke toe om te schieten op doel, het is maar een opraper voor Mignolet.

    23:03

    Voor Club Brugge hoeft het precies niet meer. De bal in de ploeg houden lijkt genoeg, maar zo speelt Club met vuur.

    23:01

    Wat kan de thuisploeg nog? De goal van Noa Lang was toch een fikse uppercut.

    105+2'

    Einde eerste verlenging: 0-1

    Club Brugge haalt opgelucht adem, dankzij de goal van Noa Lang. Patro Eisden Maasmechelen heeft nog 15 minuten voor een mirakel.

    104'

    Blessure

    Nu is Meijer geveld. De Nederlandse verdediger van Club Brugge lijkt even groggy, maar wordt opgelapt.

    102'

    GOAL: 0-1!

    Noa Lang bevrijdt Club Brugge. Na een prima aanval zet Vanaken Lang vrij voor doel en de Nederlander werkt beheerst af met een lobje over doelman Belin: 0-1.

    102'

    Pietermaat stopt Sandra af met handen en voeten. In het judo zou het hem een waza-ari opleveren, maar in het voetbal is het een vrije trap voor Sandra. 

    99'

    Straks strafschoppen?

    Als de verlengingen geen winnaar opleveren, dan volgen strafschoppen. Dat is al het hele seizoen niet het beste onderdeel van Club Brugge met een resem missers.

    Op de vraag voor de match of er op strafschoppen getraind was antwoordde Hoefkens: "Wij trappen regelmatig penalty's op training, dat kon je misschien tot nu toe niet merken."

    96'

    Club Brugge combineert zich een weg in de zestien. Vanaken legt af voor Lang. In plaats van uit te halen probeert Lang nog een dribbel en weg is de kans. Dit had beter gemoeten.