Premier League - speeldag 7 - 05/10/24 - 13:31
Diogo Jota
0 - 1
Diogo Jota
9'

Een wedstrijd met twee gezichten voor Liverpool. Op bezoek bij Crystal Palace leverde een vroeg doelpunt van Diogo Jota  een nieuwe verdiende zege op, al zal Arne Slot balen dat hij zijn doelman Alisson verloor aan een spierblessure. Liverpool behoudt zo wel zijn perfect rapport buitenshuis, Crystal Palace blijft onderaan de rangschikking bengelen.

Poets wederom poets

Bij Liverpool waren ze nog niet helemaal wakker voor de “early kick-off”, zoals dat in Engeland dan heet.

Na nog geen minuut voetballen lepelde Nketiah de bal handig over Allison, maar de vreugde was van korte duur. De spits van Crystal Palace versnelde iets te gretig en stond buitenspel, zo moet de ex-Gunner nog even wachten op zijn eerste goal in zijn nieuwe clubkleuren.

Liverpool had de waarschuwing begrepen en trakteerde de thuisploeg dan maar op een koekje van eigen deeg. Chalobah liet zich in zijn eigen zestien veel te makkelijk

aftroeven door Diogo Jota, die Liverpool vroeg op voorsprong bracht.

Crystal Palace toonde te weinig durf en kwam zo nooit écht in de wedstrijd, de thee moest beterschap brengen.

één abonnement verandert alles
champions league + europa league + conference league
vanaf 21,95€ per maand

Een stroomstoot na de rust kwam niet meteen, integendeel.

Liverpool klopte steeds harder op de deur voor de 0-2, maar scoren lukte niet.

Op het uur veranderde het spelbeeld dan. De partij werd bitsiger en chaotischer, vooral de thuisploeg maakte daar dankbaar gebruik van. Eerst Nketiah en daarna Eze testten Liverpool-goalie Alisson, die steeds paraat stond.

Een kwartier voor het einde was de Braziliaan dan toch geveld. Niet door een tegendoelpunt, wel door een spierblessure. Zichtbaar gefrustreerd moest Alisson het veld verlaten, die ook in het verleden al te vaak worstelde met blessures.

Vizier van Eze staat niet op scherp

Crystal Palace voelde het momentum kantelen en geloofde plots weer in zijn kansen, 5 minuten voor tijd was hun moment gekomen.

Mateta bewaarde op een tegenaanval het overzicht en speelde op het juiste moment zijn ploegmakker Eze aan, die oog-in-oog met invallersdoelman Jaros veel te zwak afwerkte.

Weg ultieme kans, weg ultiem punt.

Zo trok Liverpool de zege over de streep en verliest het opnieuw niet nadat het aan de rust op voorsprong stond. Dat is ondertussen al 142 matchen geleden. Straffe kost.

Fase per faselaatste update: ongeveer 2 uur geleden

90+6'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Cody Gakpo (Liverpool), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+4'
Maxence Lacroix (Crystal Palace) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Diogo Jota (Liverpool).
90+4'
Dominik Szoboszlai (Liverpool) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+1'

90'
Luis Díaz (Liverpool) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
89'
88'
86'
Cody Gakpo (Liverpool) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
85'

Eze mist een reuzenkans op de 1-1

84'
De poging wordt gered door Vitezslav Jaros (Liverpool). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
81'
Jefferson Lerma (Crystal Palace) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
80'
Will Hughes (Crystal Palace) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
79'
79'

Alisson moet geblesseerd het veld verlaten

75'
,
75'
Eddie Nketiah (Crystal Palace) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Cody Gakpo (Liverpool).