Red Lions spelen gelijk tegen Duitsland in lastige eerste WK-test

  De Belgische hockeymannen zijn er niet in geslaagd om hun tweede wedstrijd op het WK in India te winnen. De Red Lions kenden een moeizame match tegen Duitsland. De Duitsers kwamen in de slotfase op 2-1, maar de Belgen klauwden snel terug. In de stand blijven de Lions ondanks het gelijkspel op koers voor groepswinst en een rechtstreeks ticket voor de kwartfinales. Vrijdag is Japan de tegenstander in de laatste groepsmatch. 

  doelpunten:

  • 9' Charlier 0-1
  • 22' Wellen 1-1
  • 52' T.Grambusch 2-1 (pen)
  • 54' Wegnez 2-2

  Snel doelpunt Charlier

  Met Duitsland kreeg België een eerste echte test op het menu in India. De Red Lions staan 2e op de wereldranglijst hockey, onze oosterburen 4e.

   

  In het eerste kwart werd die logica gerespecteerd. De Belgen begonnen scherper dan zaterdag tegen Zuid-Korea (5-0) en kwamen snel op voorsprong.

   

  Charlier zette het overwicht om op het scorebord. Hij baande zich een weg door de Duitse verdediging en werkte af in de verste hoek: 0-1.

  De Belgen hadden de bal, maar in het tweede kwart sloeg Duitsland ijskoud toe. Na een fout hervatte Wellen het spel snel. Om vanuit een scherpe hoek tegen te scoren: 1-1.

  Weer Wegnez tegen Duitsland

  De Duitsers waren gelanceerd. Na de rust moest Vanasch meer dan een keer zijn Keulse ploegmaat Rühr van de 2-1 houden. Tussendoor sleepte Hendrickx een strafcorner op de Duitse goalie.

   

  In het vierde kwart liep het mis. Na een duw van De Kerpel in de rug van Miltkau kreeg Duitsland een strafbal. Vanasch koos de verkeerde hoek: 2-1.

   

  Gelukkig voor de Belgen schoot de Mannschaft zichzelf in de voet. Prinz liep tegen 2 minuten straftijd aan en de Lions profiteerden optimaal van de situatie.

   

  Net als in de halve finales van het EK in 2019 stond Wegnez op tegen Duitsland. Met een harde flats in de linkerhoek maakte hij gelijk.

  Charlier had de winst in de knip, maar hij besloot op de Duitse doelman.

  2-2 was een correcte uitslag van een hoogstaande wedstrijd. Dankzij het doelpuntensaldo (+5 versus +3) blijven de Belgen poule B aanvoeren.


  Nu reizen ze 300 km naar het noorden: naar Rourkela. Daar geven ze vrijdag rode lantaarn Japan partij.

   

  De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinales, de nummers 2 en 3 spelen barrages.

  De Belgische goalie Vincent Vanasch met een sterke parade.

  Charlier: "Op het einde hadden we nog kunnen winnen"

  "Ik ben een beetje ontgoocheld in onze eerste helft", reageerde doelpuntenmaker Cédric Charlier.

   

  "We hebben geen gebruik gemaakt van het momentum, want we hadden de 2-0 kunnen maken. Daarna verloren we de controle en kantelde de match. Dat moeten we analyseren."

   

  In het slot kwamen de Lions op achterstand, maar ze reageerden pijlsnel. "We bewaarden het vertrouwen in ons systeem. We hadden zelfs nog kunnen winnen."

   

  "Er zijn nog werkpunten, maar ik onthoud ook veel positieve zaken."

  Cédric Charlier heeft de score geopend.

  "Je voelt gaandeweg wat vermoeidheid", vertelde doelman Vincent Vanasch. De Red Lions misten met Arthur Van Doren en Simon Gougnard 2 sterkhouders.

   

  "We hadden uiteindelijk nog veel kansen en de 2-2 was formidabel, een collectief doelpunt. We bewijzen dus dat we niet louter over een strafcorner beschikken."

  Aanvoerder Felix Denayer staat een reporter uit India te woord.

  "Ik denk dat we beter kunnen en progressie kunnen boeken tijdens dit WK", zag bondscoach Michel van den Heuvel. "Maar ik ben tevreden met waar we voorlopig staan."

   

  "We verloren de draad van de match tijdens het tweede kwart. Maar we konden nog versnellen en gelijkmaken. Zelfs de zege was mogelijk."

   

  De afwezigheid van Arthur Van Doren en Simon Gougnard liet zich voelen. "Zij zijn twee sleutelspelers, maar de andere spelers hebben hun rol heel goed overgenomen."

  Duitsland - België

  1. 16 uur 10. Als je 6 minuten voor het einde op voorsprong staat, kan je niet tevreden zijn met een gelijkspel. Over de hele wedstrijd vind ik de uitslag wel correct. Niklas Wellen (Duitsland).
  2. 16 uur 04. einde: 2-2. Afgelopen. Duitsland en België delen de punten na een hoogstaande match. Het zag er even benard uit voor de Red Lions, tot Wegnez kon uithalen met een knappe flats in de linkerhoek (2-2). Op basis van het doelpuntensaldo blijft blijft België op kop staan in groep B. Nu moeten ze 300 km naar het noorden, naar Rourkela, om vrijdag Japan partij te geven. .
  3. Gele kaart voor <p>Nein Mann, Rühr haalt weer uit tegen de Belgen. Hij duwt De Sloover tegen het terrein en komt goed weg met een gele kaart.</p> tijdens 16 uur 03
  4. 16 uur 02. nog eens België. De Red Lions blijven pompen. De bal komt centraal voor doel, Hinrichs houdt de Duitsers in de match. .
  5. 16 uur . Charlier op Stadler. Charlier kan de Belgen net niet de 3 punten bezorgen. Zijn schot eindigt op de Duitse goalie. .
  6. 16 uur .
  7. Doelpunt tijdens 15 uur 58 door <p>België profiteert meteen van het overwicht. En weer is het Wegnez die het doet tegen Duitsland.</p><p><br></p><p>De middenvelder flatst de bal keihard in de linkerhoek. De assist komt op naam van Denayer te staan.</p>. undefined, undefined.
  8. 15 uur 57. Nog 6 minuten voor de Red Lions om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Niet onmogelijk, want de Duitsers spelen even met een man minder. Prinz zit 2 minuten op de strafbank. .
  9. Tom Grambusch 2-1 (pen). Vanasch kiest een hoek, maar de verkeerde. Tom Grambusch heeft Duitsland op voorsprong gezet. . 15 uur 53.
  10. strafbal voor Duitsland. Cruciaal moment in de wedstrijd. Na een duw van De Kerpel in de rug van Miltkau krijgt Duitsland een strafbal. . 15 uur 52.
  11. 15 uur 50.
  12. 15 uur 49. De Duitsers blijven aandringen. Wellen schiet voorlangs. .
  13. 15 uur 48. poging van Boon. Eindelijk nog eens een grote kans voor België. Net niet voor Tom Boon. Stadler kan er nog net bij met z'n hand. .
  14. Vanasch redt weer een bal van Rühr. Duitsland is aan het winnen op punten. Grambusch met de hoge bal voor Rühr. Die maakt nog maar eens kennis met de kwaliteiten van Vanasch. . 15 uur 47.
  15. 15 uur 46. Het slotkwartier is ingegaan. Van Aubel wordt afgeblokt op de cirkel. .
  16. 15 uur 44. einde derde kwart: 1-1. Nog geen doelpunten na de rust. De beste kansen waren voor Duitsland, maar Vanasch gaf zich niet gewonnen. De Belgen konden weer op voorsprong komen met een strafcorner. Hendrickx sleepte hem op de Duitse goalie. .
  17. Hendrickx raakt Hinrichs. De wenkbrauw van Hinrichs is aan het bloeden. Hendrickx heeft de Duitser met z'n stick geraakt. De Belgische verdediger weet hoe dat voelt, met een litteken als aandenken aan de Olympische Spelen in Tokio. . 15 uur 42.
  18. 15 uur 40. België staat weer met 11 spelers op het terrein. .
  19. groene kaart Boon. Tom Boon heeft een fout gemaakt. Na een tackle langs achter moet de Belgische spits 2 minuten op de strafbank plaatsnemen. . 15 uur 37.
  20. Stadler met z'n scheenbeschermer. Nu krijgt Hendrickx de bal beter aangereikt. De verdediger schiet centraal op doel, op de scheenbeschermer van de Duitse goalie. . 15 uur 36.