Ga naar de inhoud

Red Panthers moeten deze keer hun meerdere erkennen in China, na shoot-outs

 wo 8 juni 2022 22:24
België
einde
1-1
China

De Belgische hockeyvrouwen hebben geen 2 keer na elkaar kunnen winnen tegen hun Chinese collega's. China was het merendeel van de match sterker, maar moest toch een Belgische gelijkmaker toestaan. In de shoot-outs, voor een extra punt, ging het alsnog mis voor de Panthers.

Na de 3-1 van gisteren kregen heel wat speelsters bij België rust. Zonder de creativiteit van Struijk, Vanden Borre en Englebert was het moeilijk voor de Panthers om kansen te creëren tegen China, dat met 1 goal (een strafcorner) in 3 kwarten nog vrij mager bedeeld werd.

 

De Belgen hadden de verdienste dat ze de moed nooit lieten zakken. De gelijkmaker van De Mot verdiende geen schoonheidsprijs, maar was wel goed voor een punt.

 

In de slotfase was er zelfs nog meer mogelijk, maar ondanks dat de Panthers de meest efficiënte strafcorner in de Pro League hebben werd er niet meer gescoord. In de shoot-outs - de achilleshiel van de Belgische vrouwen - ging het uiteindelijk mis (0-2 voor China). Een leermomentje.

De gelijkmaker van België

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.