Ga naar de inhoud
De Red Panthers boekten een tweede zege op een rij.

BEKIJK: Red Panthers breken Chinese muur af in Hockey Pro League

 di 7 juni 2022 22:12
België
einde
3-1
China

De Belgian Red Panthers zijn weer helemaal recht gekrabbeld met een 3-1-zege tegen China in de Hockey Pro League. De twee opeenvolgende zeges doen deugd na vier nederlagen op een rij.

Met onder meer twee overwinningen tegen Engeland waren de Chinese vrouwen aan een opmars bezig in de Hockey Pro League. De Red Panthers waren dan ook gewaarschuwd.

 

De Belgische hockeyvrouwen schoten sterk uit de startblokken, maar het openingsdoelpunt werd na een tussenkomst van de videoscheidsrechter weer afgekeurd.

 

Lang duurde het niet voor de Red Panthers toch loon naar werken kregen. In 2 minuten profiteerden ze twee keer van onoplettendheid in de Chinese defensie. Pauline Leclef bediende Charlotte Englebert voor de 1-0, Michelle Struijk deed hetzelfde voor Alexia 't Serstevens bij de 2-0.

 

Aanvoerster Struijk deed in het derde kwart zelf nog haar duit in het zakje met een derde doelpunt. De 3-1 van Zhang Ying op strafcorner kwam te laat om de Red Panthers nog te verontrusten.

 

Met twee zeges op rij lijken de Belgische hockeyvrouwen de smaak weer te pakken te hebben. Morgen volgt een tweede duel tegen China, daarna staat een tweeluik tegen India op het programma.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.