Ga naar de inhoud
De Red Panthers gaan ten onder tegen Nederland op het EK hockey.
De Red Panthers gaan ten onder tegen Nederland op het EK hockey.

Sterke Red Panthers gaan strijdend ten onder tegen Nederland op EK hockey

 vr 11 juni 2021 17:22
Nederland
einde
3-1
België

De Red Panthers hebben niet kunnen stunten in de halve finales van het EK hockey. Tegen Nederland boden ze nochtans veel weerwerk. Oranje trok aan het langste eind met 3-1.

VIDEO: Bekijk alle goals uit Nederland-België

Vroege tegendoelpunten nekken Panthers

Konden de Red Panthers de nummer 1 van de wereld het vuur aan de schenen leggen? Na een uur hockey kon je uitdrukkelijk "ja" zeggen op die vraag. 

 

Al moesten onze Belgische hockeyvrouwen wel al snel achtervolgen. De Nederlandse Matla stond op de goede plek om de 1-0 na vijf minuten binnen te tikken.

 

Ook in het tweede kwart viel er een snel doelpunt te noteren. Panthers-doelvrouw Elodie Picard stond nog maar goed 23 seconden in haar doel, toen ze door Felice Albers werd geklopt. 

Al doen ze Nederland wel nog wankelen in 3 kwart

De kopjes gingen ondanks die dubbele achterstand niet naar beneden. Integendeel zelfs. De Red Panthers speelden een bijzonder sterk derde kwart en zorgden met een strafbal voor de aansluitingstreffer: 2-1. De gelijkmaker hing zelfs heel even in de lucht.

 

Het was echter Nederland dat aan het langste eind trok. In het laatste kwart zetten onze noorderburen met Caia van Maasakker een stafcorner om. Wedstrijd gespeeld. 

 

De Red Panthers konden zich zo niet plaatsen voor de finale, maar ze kunnen wel met opgeheven hoofd de strijd om de derde plek aanvatten. Dat duel staat zondag op het programma.  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Barbara Nelen: "We hebben Nederland doen twijfelen en dat is een grote stap voor ons. Ik denk dat wij de hockeywereld getoond hebben dat we lef hebben en durven spelen. We hebben gewoon goed gespeeld tegen Nederland. Vroeger zouden we gewoon verdedigen, maar nu speelden we mee."

 

"We gaan er nu alles aan doen om die derde plaats en die medaille te pakken. Dat we er in Tokio niet bij zijn? Dat is heel pijnlijk. Als ik kijk naar onze ploeg dan denk ik dat we daar wel een plaats verdienen."

 

Emma Puvrez: "We voelen dat we meer en meer kunnen doen tegen de sterkere landen. We staan ook niet voor niets in die halve finale. De laatste maanden hebben we heel veel bijgeleerd. Dat hebben we ook laten zien en dat is heel positief."

Barbara Nelen: "Hockeywereld getoond dat we lef hebben"

Emma Puvrez: "We voelen dat we meer en meer kunnen doen tegen sterke landen"

Fase per fase

17:21

Einde wedstrijd

Het zit erop in Amstelveen. De Red Panthers deden, vooral in het derde kwart, de Nederlandse hockeyvrouwen even twijfelen. Maar het is toch Nederland dat zich plaatst voor de EK-finale. 

17:18

De wedstrijd lijkt nu wel gespeeld. Nederland probeert nu tijd te rekken en de bal in de ploeg te houden. We gaan de laatste minuut in.

17:16

Nederland krijgt eerst een strafbal, maar de Panthers vragen om de videoref er bij te halen. Een strafbal wordt het niet. 

17:11

Lien Hillewaert is bijzonder dicht bij de 3-2, maar de Nederlandse doelvrouw laat zich niet zomaar kisten door de Red Panther. Een strafcorner die daarop volgt voor Nederland, vliegt niet in doel. 

17:11

Nederland zet nu druk op de Red Panthers. Matla scoort ei zo na haar tweede doelpunt van de namiddag, maar ze kan er net niet bij.

17:10
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
17:07

3-1! Een flinke domper voor de Red Panthers

17:05

Daar is de 3-1

Nederland krijgt een tweede strafcorner en die gaat er ook in. Van Maasakker jaagt de bal hoog en onhoudbaar in doel. Een flinke domper voor de Red Panthers.

17:04

Nederland gaat nu naarstig op zoek naar die derde treffer. Doelvrouw Picard staat gelukkig voor de Panthers pal.

17:02

Start vierde kwart

De bal gaat weer aan het rollen. Kunnen de Red Panthers gelijkmaken? 

17:01

Einde derde kwart

De Red Panthers hebben een schitterend kwartier achter de rug. Ze kwamen goed opzetten en dat resulteerde in de aansluitingstreffer. De spanning is weer helemaal terug. Wat zal dat in het laatste kwart geven?

16:56

Nederland is aan het twijfelen mensen.

Eddy Demarez
16:53

Net voorlangs

De Red Panthers hebben nu bloed geroken. Charlotte Englebert gaat vol haar kans en ziet haar schot net naast vliegen. Daar was bijna de gelijkmaker.

16:52

Daar is de aansluitingstreffer: 2-1!

België krijgt een strafbal en dat laat Stephanie Vanden Borre niet liggen. Ze jaagt de bal binnen. We hebben weer een wedstrijd!

16:52

2-1! Vanden Borre brengt de Red Panthers weer in de wedstrijd

16:45

Ook de Panthers versieren een eerste strafcorner. De dames kiezen voor een variant, maar die gaat flink de mist in. 

16:44

Start derde kwart

We zijn begonnen aan de tweede helft. Kunnen de Belgische hockeyvrouwen zich terug in de wedstrijd knokken?

16:43