Sterke Red Panthers gaan strijdend ten onder tegen Nederland op EK hockey

  EK hockey (vrouwen)

  Nederland België einde
  31

  De Red Panthers hebben niet kunnen stunten in de halve finales van het EK hockey. Tegen Nederland boden ze nochtans veel weerwerk. Oranje trok aan het langste eind met 3-1.

  VIDEO: Bekijk alle goals uit Nederland-België

  Vroege tegendoelpunten nekken Panthers

  Konden de Red Panthers de nummer 1 van de wereld het vuur aan de schenen leggen? Na een uur hockey kon je uitdrukkelijk "ja" zeggen op die vraag. 

   

  Al moesten onze Belgische hockeyvrouwen wel al snel achtervolgen. De Nederlandse Matla stond op de goede plek om de 1-0 na vijf minuten binnen te tikken.

   

  Ook in het tweede kwart viel er een snel doelpunt te noteren. Panthers-doelvrouw Elodie Picard stond nog maar goed 23 seconden in haar doel, toen ze door Felice Albers werd geklopt. 

  Al doen ze Nederland wel nog wankelen in 3 kwart

  De kopjes gingen ondanks die dubbele achterstand niet naar beneden. Integendeel zelfs. De Red Panthers speelden een bijzonder sterk derde kwart en zorgden met een strafbal voor de aansluitingstreffer: 2-1. De gelijkmaker hing zelfs heel even in de lucht.

   

  Het was echter Nederland dat aan het langste eind trok. In het laatste kwart zetten onze noorderburen met Caia van Maasakker een stafcorner om. Wedstrijd gespeeld. 

   

  De Red Panthers konden zich zo niet plaatsen voor de finale, maar ze kunnen wel met opgeheven hoofd de strijd om de derde plek aanvatten. Dat duel staat zondag op het programma.  

  Barbara Nelen: "We hebben Nederland doen twijfelen en dat is een grote stap voor ons. Ik denk dat wij de hockeywereld getoond hebben dat we lef hebben en durven spelen. We hebben gewoon goed gespeeld tegen Nederland. Vroeger zouden we gewoon verdedigen, maar nu speelden we mee."

   

  "We gaan er nu alles aan doen om die derde plaats en die medaille te pakken. Dat we er in Tokio niet bij zijn? Dat is heel pijnlijk. Als ik kijk naar onze ploeg dan denk ik dat we daar wel een plaats verdienen."

   

  Emma Puvrez: "We voelen dat we meer en meer kunnen doen tegen de sterkere landen. We staan ook niet voor niets in die halve finale. De laatste maanden hebben we heel veel bijgeleerd. Dat hebben we ook laten zien en dat is heel positief."

  Barbara Nelen: "Hockeywereld getoond dat we lef hebben"

  Emma Puvrez: "We voelen dat we meer en meer kunnen doen tegen sterke landen"

  Fase per fase

  1. 17 uur 21. Einde wedstrijd. Het zit erop in Amstelveen. De Red Panthers deden, vooral in het derde kwart, de Nederlandse hockeyvrouwen even twijfelen. Maar het is toch Nederland dat zich plaatst voor de EK-finale.  .
  2. 17 uur 18. De wedstrijd lijkt nu wel gespeeld. Nederland probeert nu tijd te rekken en de bal in de ploeg te houden. We gaan de laatste minuut in. .
  3. 17 uur 16. Nederland krijgt eerst een strafbal, maar de Panthers vragen om de videoref er bij te halen. Een strafbal wordt het niet.  .
  4. 17 uur 11. Lien Hillewaert is bijzonder dicht bij de 3-2, maar de Nederlandse doelvrouw laat zich niet zomaar kisten door de Red Panther. Een strafcorner die daarop volgt voor Nederland, vliegt niet in doel.  .
  5. 17 uur 11. Nederland zet nu druk op de Red Panthers. Matla scoort ei zo na haar tweede doelpunt van de namiddag, maar ze kan er net niet bij. .
  6. 17 uur 07. 3-1! Een flinke domper voor de Red Panthers.

   3-1! Een flinke domper voor de Red Panthers

  7. 17 uur 05. Daar is de 3-1. Nederland krijgt een tweede strafcorner en die gaat er ook in. Van Maasakker jaagt de bal hoog en onhoudbaar in doel. Een flinke domper voor de Red Panthers. .
  8. 17 uur 04. Nederland gaat nu naarstig op zoek naar die derde treffer. Doelvrouw Picard staat gelukkig voor de Panthers pal. .
  9. 17 uur 02. Start vierde kwart. De bal gaat weer aan het rollen. Kunnen de Red Panthers gelijkmaken?  .
  10. 17 uur 01. Einde derde kwart. De Red Panthers hebben een schitterend kwartier achter de rug. Ze kwamen goed opzetten en dat resulteerde in de aansluitingstreffer. De spanning is weer helemaal terug. Wat zal dat in het laatste kwart geven? .
  11. 16 uur 56. Nederland is aan het twijfelen mensen. Eddy Demarez.
  12. 16 uur 53. Net voorlangs. De Red Panthers hebben nu bloed geroken. Charlotte Englebert gaat vol haar kans en ziet haar schot net naast vliegen. Daar was bijna de gelijkmaker. .
  13. 16 uur 52. Daar is de aansluitingstreffer: 2-1! België krijgt een strafbal en dat laat Stephanie Vanden Borre niet liggen. Ze jaagt de bal binnen. We hebben weer een wedstrijd! .
  14. 16 uur 52. 2-1! Vanden Borre brengt de Red Panthers weer in de wedstrijd.

   2-1! Vanden Borre brengt de Red Panthers weer in de wedstrijd

  15. 16 uur 45. Ook de Panthers versieren een eerste strafcorner. De dames kiezen voor een variant, maar die gaat flink de mist in.  .
  16. 16 uur 44. Start derde kwart. We zijn begonnen aan de tweede helft. Kunnen de Belgische hockeyvrouwen zich terug in de wedstrijd knokken? .
  17. 16 uur 43.
  18. 16 uur 43.