Ga naar de inhoud
De Red Panthers sprokkelen een puntje tegen Duitsland.

EK hockey: Ballenghien bezorgt Red Panthers verdiend punt tegen Duitsland

 zo 6 juni 2021 14:11
Duitsland
einde
1-1
België

De Belgische hockeyvrouwen zijn goed begonnen aan het EK in Amstelveen.  Een jong en dynamisch elftal pakte een punt tegen Duitsland, de nummer 4 van de wereld: 1-1. Alle goals vielen in het 4e quarter, Ballenghien maakte gelijk.

Ruime verslagen van Duitsland-België en Engeland-België op het EK hockey

De Red Panthers misten de olympische kwalificatie en schrijven met nieuwe coach Raoul Ehren en een verjongde ploeg aan een nieuw hoofstuk. Dit EK is het hoofddoel van de zomer. De ambitie is een WK-ticket voor 2022 pakken, dat heeft de top 4 op dit EK zeker en misschien ook de vijfde.

 

De Belgen, nummer 12 van de wereld, begonnen alvast uitstekend en lieten de Duitsers twijfelen. In het 1e quarter was de beste kans voor onze landgenote Rasier, haar schot ging nipt voorlangs. De Belgen verdedigden goed, 2 strafcorners van Duitsland werden in het 2e quarter vakkundig weggewerkt.

 

Duitsland vond pas na de rust zijn spel terug en drukte België achteruit. 3  extra strafcorners leverden evenwel niks op. Pas in het 4e quarter, toen de organisatie bij België voor 1 keer wegviel, vonden de Duitse aanvalsters een gaatje in de sterke Belgische defensie: Pieper tikte te makkelijk binnen.

Maar enkele minuten later hingen de bordjes weer gelijk: Englebert bracht de bal de cirkel binnen, Ballenghien sloeg hem tussen heel wat volk binnen. Een wereld van verschil voor België en een verdiend punt.

België speelt morgen tegen Italië, de nummer 17 van de wereld en de match die ze zeker moeten winnen. Woensdag wacht Engeland, de nummer 5 en op papier minder sterk dan Duitsland.

Bekijk de goals uit Duitsland-België

Ballenghien: "Geduldig gebleven en blij met punt"

Duitsland - België

14:08

België en Duitsland houden elkaar in evenwicht: 1-1

De Red Panthers zijn goed aan hun EK begonnen met een 1-1-gelijkspel tegen Duitsland. Na een sterke 1e helft, waarbij de Duitsland lieten twijfelen, moesten ze na de rust toch de bal aan de nummer 4 van de wereld laten.


Duitsland kon niets doen met 5 strafcorners, maar kwam in het 4e quarter toch voor, toen de Belgische verdediging voor 1 keer te veel ruimte liet. Maar Ballenghien kon toch nog verdiend gelijkmaken.

14:02

Ballenghien zet de gelijkmaker op het bord voor de Red Panthers tegen Duitsland: 1-1

14:00

Ballenghien maakt gelijk: 1-1

België heeft maar 2 minuten nodig om de bordjes gelijk te zetten. Englebert brengt de bal in de cirkel en - tussen heel wat volk - slaagt Ballenghien erin om de bal in het doel te werken.

Tot grote vreugde van de Panthers. Geen punt of 1 punt is toch een wereld van verschil.

13:55

Duitsland werkt tegenaanval perfect af en komt op 1-0 tegen de Red Panthers

13:54

Duitsland scoort: 1-0

Plots krijgen de Duitsers veel ruimte op een tegenaanval. Pieper hoeft een voorzet van rechts maar simpel binnen te tikken. België heeft nog 7 minuten om te reageren.

13:48

0-0 na 3e quarter

De Panthers hebben een lastig kwartier achter de rug. Duitsland was dominant en liet België er niet uitkomen. 3 Duitse strafcorners leverden niets op, dus bleef het 0-0.

13:38

5e Duitse strafcorner

Maar ook die gaat de mist in.

13:34

Strafcorner 3 en 4 van Duitsland ook zonder score

België moet in het 3e quarter 2 keer achter elkaar een 3e en 4e strafcorner toestaan. Op de 1e wordt goed verdedigd, de 2e ging hard naast. Zo blijft het 0-0.


Duitsland komt toch beter voor de dag dan voor de rust.

13:19

0-0 na 2e quarter

De Belgische coach Raoul Ehren mag tevreden zijn over het goeie defensieve werk van zijn team, maar aanvallend kan het wel beter. De laatste pass ontbreekt nog. Duitsland kreeg 2 strafcorners, maar België kon die wegwerken. Zo staat het 0-0 bij de rust.

13:14

De Duitsers hebben het moeilijk. De Belgen laten hen twijfelen. Dat zien we graag.

Commentator Eddy Demarez
13:10

Duitsland mist 2 strafcorners

Huse en Lorenz krijgen allebei een kans om uit een strafcorner te scoren, kort na elkaar, maar de Belgen werken het gevaar weg.

12:58

0-0 na 1e quarter

Een dynamisch België wint de 1e 15 minuten op punten, maar goals zijn er niet gemaakt. Het is even rusten geblazen bij 0-0, de coaches geven meteen richtlijnen.

12:57

Goed begonnen

België trok meteen naar voren en zorgt ervoor dat Duitsland niet in zijn spel komt. De beste kans - een bal net naast de paal van Rasir - was voor de Belgen. Duitsland kon nog niet dreigen. We zijn dik 10 minuten ver.

12:50

België voor plaats in top 4 (en WK-ticket)

België wil in een groep met ook Engeland (5e van de wereld) en Italië (17e) de top 2 halen. Die mogen naar de halve finale. Daarmee zou meteen ook een ticket voor het WK 2022 in Spanje en Nederland binnen zijn. En dat is het doel om met een jongere selectie te kunnen groeien.

12:44

LIVESTREAM loopt

Want de match is begonnen. België, in het wit, neemt het als nummer 12 van de wereld op tegen de Duitsers, in het zwart en nummer 4 van de wereld.


Eddy Demarez geeft commentaar met ex-Panther Sofie Gierts aan zijn zijde.