ma 7 juni 2021 16:10
België
4-0
Italië

De Red Panthers hebben een eerste zege geboekt op het Europees kampioenschap hockey in Nederland. Na de opsteker tegen Duitsland (1-1) gingen de Italiaanse vrouwen met 4-0 voor de bijl. Dankzij de ruime zege blijft het doel in zicht: een plaats in de top 5, met een WK-ticket als beloning.

Doelpunten:

• 24' Ballenghien 1-0 (strafcorner)
  • 34' Raye 2-0
  • 51' De Mot 3-0 (strafcorner)
  • 54' Ballenghien 4-0 (strafcorner)

Eenrichtingshockey met veel Belgische kansen

Tegen het zwakke broertje in groep B had België maar één optie: winnen. Dat hadden de Panthers goed begrepen. Ze namen het heft in handen tegen de defensieve Italianen.

Het duurde even voor de Belgische hockeyvrouwen een gaatje vonden. Halverwege het tweede kwart lukte het met een slimme strafcorner. Ballenghien mikte de variatie van dichtbij binnen: 1-0.

Na de rust werd het helemaal eenrichtingshockey. Raye mikte snel een mooie aanval binnen. Door de benen van de Italiaanse goalie werd het 2-0.

De Belgen hadden de smaak te pakken en bleven hun tegenstanders bestoken met doelpogingen. De ene wat zuiverder dan de andere. Jonkie De Mot schoof een kopie van de 1-0 binnen, topschutter Bellenghien dikte haar saldo aan met een pegel in de kruising.

Met 5-0 hadden de Belgen een streepje voor op Engeland, maar het doelpunt viel niet. In de slotminuten vlogen de strafcorners er niet meer in.

Woensdag volgt voor de Red Panthers een belangrijke wedstrijd tegen Engeland. Inzet: een plaats in de halve finales én een WK-ticket.

Bondscoach: "Niet tevreden zijn met vier doelpunten"

"Ik had vandaag graag nog meer doelpunten van mijn team gezien", zei Raoul Ehren, de Nederlandse bondscoach van de Belgische hockeyvrouwen.

"Ik denk dat we veel beter waren dan de Italianen en we mogen niet tevreden zijn met vier doelpunten."

"We zijn blij met die vier punten in het klassement, maar we misten nog twee, drie doelpunten als je ziet welke kansen we kregen. We nemen dat zeker mee naar de komende wedstrijden."

Einde: 4-0

Afgelopen, de Red Panthers winnen met 4-0 van Italië.

In de slotminuten verzamelen ze nog strafcorners, maar daar springen ze te slordig mee om.

16:05

Nog 2 minuten.

16:04

Ai, Nelen twijfelt te lang en laat nummer 5 liggen.

16:02

5-0?

De Belgen krijgen nog 5 minuten om er 5-0 van te maken. Als dat lukt doen ze beter dan concurrent Engeland. Zij wonnen gisteren met 4-0 van Italië.

16:01

Ballenghien met de 4-0

16:00

4-0: recht in de kruising!

Ballenghien maakt er erg knap 4-0 van. De jonge aanvalster ramt een strafcorner in de haak.

15:59

3-0-voorsprong voor België

15:56

3-0: De Mot werkt strafcorner af

Daar is de 3-0. Opnieuw scoort België met een strafcorner, opnieuw met een variatie. Deze keer is het jonkie De Mot die scoort.

15:54

De Italianen zien er vermoeid uit en geven nauwelijks nog een goede pass. Hier liggen mogelijkheden.

Sofie Gierts
15:52

De bal wegslaan is het enige wat nog lukt voor Italië.

Eddy Demarez
15:50

Loeier

Ballenghien haalt plots verschroeiend uit. Vanuit de draai mikt de 20-jarige aanvalster keihard op de lat.

15:47

Derde kwart: 2-0

Na 45 minuten staan de Belgen 2-0 voor. De kloof had groter kunnen zijn. Een doelpunt van Gerniers werd (onterecht) afgekeurd, Vandermeiren drukte dan weer te snel af.

15:40

3-0? Neen, het doelpunt van Gerniers telt niet.

15:35

Raye maakt er 2-0 van

15:34

2-0: Raye scoort door de benen

Het derde kwart is nog maar net begonnen of de 2-0 is een feit. Raye rondt een aanval af met een bal door de benen van de Italiaanse doelvrouw.