De Red Panthers stoten door naar de halve finales van het EK hockey

  De Belgische hockeyvrouwen hebben Engeland in bedwang gehouden in hun laatste groepsmatch op het EK. Daardoor hebben ze een ticket te pakken voor de halve finales, waarin topfavoriet Nederland wacht.

  Goals:

  • 57' Ansley 0-1 (strafcorner)
  • 59' Vanden Borre 1-1 (strafcorner)

  Strafcorners spelen hoofdrol in spannend slot

  De Red Panthers wisten dat ze aan een gelijkspel voldoende hadden om zich te plaatsen voor de halve finales.

   

  De Engelsen moesten aanvallen, maar de beste kans in de eerste 30 minuten kwam toch van België. Na een knappe actie van Englebert legde Ballenghien de bal voorlangs.

   

  Ook in het 3e kwart kwamen de grootste dreigementen van de Panthers. Abi Raye kwam oog in oog met de Engelse doelvrouw, maar talmde te lang.

   

  De Engelsen staan 5e op de wereldranglijst, België staat 11e. Maar daar was nauwelijks iets van te merken.

   

  3 minuten voor tijd voltrok zich dan toch plots een doemscenario. Engeland kreeg een strafcorner en Ansley mikte die onhoudbaar binnen.

   

  De Panthers speelden vol op de aanval en dwongen in de voorlaatste minuut ook een strafcorner af. Vanden Borre miste niet. Ze ontpopte zich zo tot de heldin van de wedstrijd.

   

  In de halve finales nemen de Panthers het vrijdagavond om 18.30 uur op tegen het gastland en de topfavoriet Nederland.

  Stephanie Vanden Borre zette de cruciale strafcorner om.

  Vandermeiren: "Belangrijk dat we nu ook WK-ticket hebben"

  "We wisten dat het een spannende wedstrijd zou worden", reageerde Judith Vandermeiren.

   

  "De veerkracht die we toonden in de laatste 2 minuten laat zien dat we als ploeg echt gegroeid zijn. 2 jaar geleden zouden onze kopjes naar beneden gegaan zijn bij een tegengoal in de slotminuten."

   

  Net zoals 4 jaar geleden staan de Panthers in de halve finales. Het EK vond toen ook plaats in Amstelveen. "We houden ervan om hier te spelen."

   

  "We hebben ons vandaag ook verzekerd van deelname aan het WK van volgend jaar. Dat is heel belangrijk voor een land als België."

   

  "Alles wat er nu nog bijkomt, is bonus. Maar als je in de halve finales staat, bid je natuurlijk ook voor een medaille."

  Vanden Borre: "We zijn superblij"

  Englebert: "We maken kans tegen Nederland"

  België - Engeland

  1. 18 uur 27. Einde. De Red Panthers staan in de halve finales van het EK! Dat zorgt voor tranen van geluk in het Belgische kamp. .
  2. 18 uur 26. Dit zullen we niet meer weggeven. Eddy Demarez.
  3. 18 uur 24. Panthers maken gelijk! Op een strafcorner lukt het de Panthers ook! Vanden Borre is de heldin die scoort. Nu moeten de Panthers dat gelijkspel wel nog vasthouden. .
  4. 18 uur 22. Strafcorner voor de Panthers. Ballenghien lokt een strafcorner uit. Maar volgens de Engelsen raakte Ballenghien zelf de bal met haar voet. De videoref geeft de Belgen gelijk, dus strafcorner voor de Panthers. .
  5. 18 uur 20. Engeland scoort. Het is van dat. Picard en Vanden Borre kunnen niet bij de strafcorner van Ansley. .
  6. 18 uur 19. Nog 2 minuten en 20 seconden. De Engelsen krijgen nog in de slotminuten een strafcorner. Het zal toch niet...? .
  7. 18 uur 17. De Mot krijgt de bal op haar knie, ze trekt even een grimas. "Dat zal ze morgen voelen", weet Eddy Demarez. .
  8. 18 uur 14. Nog 7 minuten. De halve finales komen alsmaar dichter voor de Panthers. Engeland komt er nauwelijks nog uit. Hopelijk zit het venijn hem niet in de staart. .
  9. 18 uur 13. Aby Raye is een voorbeeldige leider. Ze gaat zelfs meeverdedigen. Eddy Demarez.
  10. 18 uur 09. Het zou trouwens al voor de 3e keer zijn dat de Panthers de halve finales van het EK bereiken. In 2013 eindigden ze 4e in Boom, in 2017 verloren ze de finale in Amstelveen. .
  11. 18 uur 06. Bal op de lijn. Vanden Borre redt de lage bal op de lijn! De Panthers counteren meteen na de Engelse strafcorner. .
  12. 18 uur 05. Strafcorner voor de Engelsen . Oppassen geblazen voor de Panthers! .
  13. 18 uur 04. "De aanval is de beste verdediging", denken de Panthers. En ze trekken meteen in het offensief in het slotkwart. Een gelijkspel volstaat, maar winnen zou natuurlijk nog beter zijn. .
  14. 18 uur 01. Nog 15 minuten spelen. De halve finales komen in zicht voor de Panthers. België kwam het gevaarlijkst voor de dag in het 3e kwart. Vooral de kans van Abi Raye was een grote, maar oog in oog met de Engelse doelvrouw twijfelde ze te lang. .
  15. 18 uur . De sfeer zit goed bij de Panthers. Eddy Demarez.
  16. 17 uur 58. De Panthers blijven de Engelse defensie onder druk zetten. We naderen de slotminuut van het derde kwart. .
  17. 17 uur 55. Panthers krijgen grote kans. Abi Raye komt op de Engelse doelvrouw afgestormd, maar aarzelt te lang. De Panthers zijn het gevaarlijkst. .
  18. 17 uur 55. Kans voor de Panthers! Versavel kan net niet bij een voorzet van Ballenghien. Het was wel een moeilijke bal. .
  19. 17 uur 51. De druk komt nu van de Panthers. Ze komen snuffelen aan de cirkel en duiken erin. Wanneer de Belgen een strafcorner proberen uit te lokken ,loopt het 2 keer fout. .
  20. 17 uur 48. Geen strafcorner voor Engeland. Engeland leek even een kans te krijgen om de score te openen, wanneer de ref een strafcorner toekent. Maar de videoref fluit de ref terug: geen strafcorner. .