Spring naar de inhoud

Kortrijk klopt Limburg United en komt op kop in de BNXT League

za 26 oktober 2024 10:37

In de topper van de achtste speeldag heeft Kortrijk Limburg United vrijdag een tweede nederlaag dit seizoen toegediend in de BNXT League. De West-Vlamingen wonnen met 92-84 en worden zo de nieuwe leider in de BNXT League.

Kortrijk - Limburg United in een notendop

1. sleutelmoment
    Net als in Leuven afgelopen weekend resulteert een zwak eerste kwart in een Limburgse nederlaag. Kortrijk startte fel en strafte de vele kleine foutjes van de bezoekers handig af. De kloof van 12 punten na het eerste kwart bleef zowat de hele wedstrijd op het bord staan.
  2. Man van de Match
    De MVP én topschutter van de wedstrijd vinden we aan de winnende zijde. Niels De Ridder scoorde 24 punten in 26 minuten en pakte daarbovenop 7 rebounds. Een knalprestatie van de jonge Belg. Aan de overkant leverde een andere Belg ook een sterke prestatie. Thibault Vanderhaegen kwam net niet uit op een double-double: 21 punten en 9 rebounds.
  3. statistiek
    Turnovers! De bezoekers gaven er al 8 prijs in het eerste kwart. Met die slordige start schoten de bezoekers zich zelf in de voet en zagen Kortrijk dus simpel uitlopen. Limburg United eindigde de wedstrijd met 13 turnovers.
  4. opvallend
    Een topper tussen twee ploegen bovenaan het klassement beloofde een spannende wedstrijd te worden. Toch bleef de thuisploeg, vanaf de eerste score – een driepunter van Sean Pouedet – de hele wedstrijd op voorsprong staan. Kortrijk proeft (voor even) van de leidersplaats in de stand.