Kenny De Ketele stopt "om persoonlijke redenen" als bondscoach van Belgische baanwielrenners

 ma 7 oktober 2024 14:18

Het WK baanwielrennen wordt deze maand de laatste uitdaging van Kenny De Ketele. De bondscoach van de Belgische baanwielrenners stopt "om persoonlijke redenen".

Net voor het WK baanwielrennen in het Deense Ballerup van volgende week komt er verrassend nieuws van op de piste. Kenny De Ketele legt zijn rol als bondscoach van de Belgische baanwielrenners neer.

 

Volgens de Belgische wielerbond stopt de 39-jarige ex-renner "om persoonlijke redenen".

 

"In nauwe samenwerking met het coachteam, maar ook met Cycling Vlaanderen zal Belgian Cycling de komende weken werk maken van de opvolging van Kenny", klinkt het in een mededeling van Belgian Cycling.

 

Het contract van hoofdcoach Tim Carswell werd alvast vernieuwd tot en met 2028. Samen met De Ketele hielp hij met de professionalisering van het baanwielrennen.

 

"Op die manier komt de verdere uitbouw van een sterke toekomstvisie voor het pisteproject richting Olympische Spelen van 2028 niet in het gedrang", besluit Belgian Cycling.

 

Het WK van 16 tot en met 20 oktober wordt hun laatste opdracht samen. Eind december legt De Ketele zijn rol neer als bondscoach.

Technische en tactische ervaring

De Ketele startte als pistebondscoach bij de junioren en combineerde die functie aanvankelijk met zijn actieve loopbaan als renner.

 

De Oost-Vlaming kroonde zich tijdens zijn carrière onder meer tot wereldkampioen in de ploegkoers en vicewereldkampioen in de puntenkoers. Verder behaalde hij nog vier bronzen WK-medailles, vijf Europese titels op de piste en 21 zeges in zesdaagses.   

 

Na het einde van zijn wielercarrière in 2021 ondersteunde hij vanaf 2022 de Nieuw-Zeelandse hoofdcoach Tim Carswell bij de Belgische baanwielrenners.

 

"Kenny onderscheidde zich in deze structuur vooral omwille van zijn technische en tactische ervaring, alsook de sterke coaching voor de groepsnummers op de piste", klinkt het in de mededeling van Belgian Cycling.