Tom Boonen weet waar Sven Vanthourenhout heen trekt: "Maar ik zeg het niet"

 ma 30 september 2024 12:03
Jan Bakelants, Tom Boonen, Ruben Van Gucht en Dirk De Wolf
Jan Bakelants, Tom Boonen, Ruben Van Gucht en Dirk De Wolf blikken terug op het WK.

In de WK-special van Wielerclub Wattage wuiven de leden de succesvolle bondscoach Sven Vanthourenhou uit. Tom Boonen weet waar zijn toekomst ligt, "maar het is niet aan mij om dat te openbaren."

Met het WK in Zürich heeft Sven Vanthourenhout zijn laatste hoofdstuk als Belgisch bondscoach geschreven. De voormalige crosser en wielrenner gaat elders aan de slag.

 

"Ik weet waar hij naartoe trekt, maar ik zeg het niet", verrast Tom Boonen in onze wielerpodcast Wielerclub Wattage.

 

"Hij heeft het me gezegd, maar het is niet aan mij om dat te openbaren", zegt de wereldkampioen van 2005 serieus.

 

Bij de bekendmaking van zijn laatste WK-selectie liet Vanthourenhout verstaan dat het vervolg van zijn carrière nog niet vastlag.

 

Blijft hij met Remco Evenepoel werken, maar dan in teamverband? Hoe goed de andere leden van Wielerclub Wattage hun best doen, Boonen houdt zijn lippen stijf op mekaar.

 

Blijft Vanthourenhout in de wielersport? "Ja", is het enige wat Boonen nog kwijt wil.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Philippe Gilbert?

Wie volgt Sven Vanthourenhout op bij de nationale wielerfederatie? Dirk De Wolf breekt een lans voor zijn copain Philippe Gilbert, in een duobaan met huidig assistent Serge Pauwels.

 

"Hij is tweetalig, als reporter voor Eurosport volgt hij de koers op de voet, hij is bevriend met Evenepoel, hij heeft nog met veel renners gekoerst en hij is wereldkampioen geweest", somt De Wolf zijn troeven op.

 

Tom Boonen twijfelt. "Renners met goede resultaten worden daarom niet automatisch een goede bondscoach", merkt hij op. "Vaak is dat omgekeerd."

 

Boonen: "Ik ken de volgende job van Sven Vanthourenhout"
Voor de WK-editie van Wielerclub Wattage kan Ruben Van Gucht niet rekenen op Mark Uytterhoeven. Tom Boonen, Jan Bakelants en Dirk De Wolf zijn wel van de partij en zorgen weer voor nieuwe inzichten (de Belgen krijgen 5 op 10, de Nederlandse vrouwen nog minder en de UCI moet zich schamen) en straffe verhalen (over het seksleven, de beperkte koerskennis en de hond van Dirk en de sabotage in Geelong van Jan).
maandag 16/0970 min
Gerelateerd: