VIDEO - MLS-topschutter Christian Benteke dikt doelpuntentotaal met 2 stuks aan

zo 29 september 2024 10:43
" "
Christian Benteke zit aan 21 goals in 27 matchen.

Christian Benteke is goed bij schot dit Amerikaanse voetbalseizoen. De 33-jarige Belgische aanvaller van DC United tekende voor de 2 goals van zijn team in de 2-2 tegen Colombus Crew, goed voor zijn 20e en 21e doelpunt. Ook Dante Vanzeir en Lionel Messi schoten raak vannacht.

Christian Benteke opende de score in de thuismatch en en was op 10 minuten van het einde weer van goudwaarde voor zijn team door de gelijkmaker te maken.

De ex-Rode Duivel zit aan 21 doelpunten in 27 competitiematchen. De Gabonees Denis Bouanga van Los Angeles FC volgt als tweede in de topschuttersstand op 3 treffers.

Ondanks de goals van Benteke staat DC United maar 12e met 34 punten uit 31 matchen, op 3 punten van een plaats in de play-offs.

Bekijk de twee doelpunten van Benteke

Vanzeir komt op 4, Messi op 15

Ook Dante Vanzeir vond voor de tweede match op een rij de weg naar de netten. De aanvaller van New York Red Bulls zorgde in de thuismatch tegen New York City FC na 28 minuten voor de 1-2-aansluitingstreffer na een hoekschop, zijn 4e goal van het seizoen.

De thuisploeg verloor de derby uiteindelijk met 1-5, maar is als nummer zes in de tussenstand (44 punten) wel al verzekerd van een plaats in de nacompetitie.

Lionel Messi maakte in zijn 16e MLS-wedstrijd voor Inter Miami, leider in de Eastern Conference, zijn 15e competitiedoelpunt. De Argentijn zette in de 67e  minuut met een fraai schot van buiten de zestien de 1-1-eindstand op het bord in de thuiswedstrijd tegen Charlotte.