MMA-Belg Bolaji Oki mikt in 2e gevecht in UFC op finish: "Ik ga nu het verschil maken"

 do 26 september 2024 17:03
Bolaji Oki.

Hij heeft er even op moeten wachten, maar Bolaji Oki mag zaterdag in Parijs de octagon betreden voor zijn tweede gevecht in de UFC. Onze 28-jarige landgenoot blaakt van het vertrouwen tegen de Schot Chris Duncan. "Ik ben beter en dat ga ik tonen."

Na 8 opeenvolgende zeges in een regulier mixed martial arts-gevecht kreeg Bolaji Oki in februari zijn eerste kans in de mythische octagon (genoemd naar de achthoekige ring) van de UFC. 

 

Hij won met een split decision tegen een andere debutant, de Amerikaan Timmy Cuamba. Dat de Belg zijn eerste gevecht niet kon afmaken met een finish, motiveert hem extra om nu wel met een KO uit te pakken.

 

Tegen Chris Duncan, goed voor 11 zeges in 13 MMA-gevechten, wacht hem alvast een pittige uitdaging. De 31-jarige Schot won zijn eerste twee gevechten in de UFC, maar verloor zijn laatste fight.

 

"Hij is een goede vechter, maar ik ben beter en dat ga ik ook tonen", zegt Oki in de podcast "Buiten de kooi". "Ik ga nu het verschil maken, ik ga voor de finish."

Ik ga nu het verschil maken, ik ga voor de finish.

Bolaji Oki

Voor Bolaji Oki wordt het opletten voor de verwoestende linker van Duncan, die al 7 knock-outs op zijn palmares heeft staan. "Ik hou van zijn stijl", zegt de Belg. 

Chris Duncan voelt alvast de druk tegen Oki, die 9 overwinningen op een rij heeft. "Ik wil geen twee nederlagen op een rij lijden, want dan kan mijn job in gevaar komen", zei hij.

 

"Een overwinning betekent alles voor mij. Het is het belangrijkste gevecht uit mijn leven. Als dat niet zo is, dan zit je in de verkeerde sport."

 

Bolaji Oki en Chris Duncan openen zaterdag het spektakel om 18 uur in de Accor Arena in Parijs. Renato Moicano en Benoît Saint Denis zijn zaterdagavond de blikvangers op de fight card.

Gerelateerd: