"5 mooie jaren": Dries Van Gestel moet door polsbreuk al vroeger afscheid nemen van TotalEnergies

 wo 25 september 2024 14:39

Dries Van Gestel zal dit seizoen niet meer in actie komen. De 29-jarige Belg liep bij een val een breukje in zijn pols op en moet een streep trekken over zijn najaar. Zo komt er ook al een vervroegd einde aan zijn tijd bij TotalEnergies. Vanaf volgend seizoen rijdt Van Gestel voor Soudal-Quick Step.

Een einde in mineur. 5 jaar lang verdedigde Dries Van Gestel de kleuren van TotalEnergies, maar daar komt nu abrupt een einde aan.

Door een val tijdens de Muur Classic Geraardsbergen eind augustus moet Van Gestel de rest van het wielerseizoen aan zich voorbij laten gaan. Van Gestel brak er zijn scafoïd, een beentje in de pols.

Een week later kwam hij op training opnieuw ten val en hij werd intussen al geopereerd. Eind deze week zal hij zijn spalk mogen afnemen.

TotalEnergies bedankte hem voor de 5 mooie jaren met een post op Instagram. De 29-jarige Belg komt vanaf volgend seizoen uit voor Soudal-Quick-Step. Hij ondertekende er een contract voor 2 seizoenen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.