Lando Norris vermijdt ei zo na crash die F1 in beslissende plooi legt en lacht: "Ik deed in mijn broek"

 ma 23 september 2024 11:37
Max Verstappen kan zijn ogen niet geloven in de cooldown room.

Van start tot finish ongenaakbaar aan de leiding. Toch maakte Lando Norris het gisteren nog spannend voor zichzelf in de GP van Singapore. De Brit schatte een bocht verkeerd in, verremde zich en vermeed maar nipt een crash die het kampioenschap mogelijk in een beslissende plooi zou leggen. "Je had beter je rem losgelaten", lacht Max Verstappen erom.

"Urrgh, oeeh, aaahh"

 

Onze beste poging om de oerkreten van Lando Norris in de cooldown room in Singapore neer te pennen, is het. De Brit kijkt samen met podiumcompanen Verstappen en Piastri op dat moment naar zijn bijna-crash. 

 

"NO WAY!", roept Max Verstappen. "Je zou beter de rem losgelaten hebben."

 

"Ik heb toen echt in mijn broek gedaan", lacht Norris.

Een heel ongemakkelijk momentje.

Lando Norris

Een opmerking die Verstappen - de afgelopen weken geplaagd door de FIA en een voor hem ondermaatse wagen - wel kan smaken met een elleboogje.


Waarop ploeggenoot Oscar Piastri zichzelf omtovert van rijder naar interviewer: "Hoe voelde dat moment voor jou, Lando Norris?"


"Heel ongemakkelijk", grinnikt de Brit.

 

Het had zomaar de crash kunnen zijn die het kampioenschap bepaalde. Norris met 25 punten minder en Verstappen 7 punten rijker na Singapore geeft een wereld van verschil met nog 6 GP's te gaan.

Stand F1
1. Max Verstappen 331 punten
2. Lando Norris 279 punten
Virtuele stand met crash Norris
1. Max Verstappen 338 punten
2. Lando Norris 254 punten
Gerelateerd: