Sampdoria (II) Como 1-1 (pen. 4-3)
Torino Cosenza (II) 2-0
Lecce Mantova (II) 2-1
Cagliari Carrarese (II) 3-1

Coppa Italia: Ngonge helpt Napoli met 2 goals aan vlotte bekerzege, Lukaku deelt assist uit

vr 27 september 2024 09:21
Ngonge bedankte coach Conte voor zijn basisplek met twee doelpunten.

Deze week worden de wedstrijden in de tweede ronde van de Coppa Italia afgewerkt. We volgen de resultaten van de Italiaanse eersteklassers op deze pagina.

Belgen schitteren bij Napoli

Napoli heeft zich vlot geplaatst voor de derde ronde in de Coppa Italia. Daar mocht het onze landgenoten voor danken. Cyril Ngonge bedankte coach Antonio Conte voor zijn basisplaats tegen tweedeklasser Palermo met twee snelle goals.

Daarna dikte Napoli de score nog aan via Juan Jesus en David Neres. In het slot mocht Romelu Lukaku nog invallen. De Rode Duivel schotelde Scott McTominay nog de 5-0 voor.

25/09/24
23:43

De Winter uitgeschakeld met Genoa

Geen Coppa Italia voor Koni De Winter en Genoa. De Belg begon op de bank bij zijn ploeg en zag hoe ploeggenoot Pinamonti de score al vroeg opende. Lang leek de thuisploeg op weg naar de zegen, tot Borini 7 minuten voor affluiten Sampdoria op gelijke hoogte bracht. In de strafschoppenreeks werd het 5-6 voor de bezoekers. Exit De Winter en co. na een spannend slotakkoord.

06:52

Empoli verrast competitieleider Torino in eigen huis

De tweede ronde in de Italiaanse beker leverde al meteen een verrassing van formaat op: Torino, dat na 5 speeldagen alleen op kop staat in de competitie, ging er thuis uit tegen collega-eersteklasser Empoli.

Ekong opende de score voor Empoli voor de rust, waarop Adams een kwartier voor tijd voor de thuisploeg redding bracht. Maar finaal ging Torino toch kopje-onder: Haas velde in de 90e minuut het verdict: 1-2.

Met 11 op 15 staat Torino eerste, Empoli is met 9 op 15 vijfde. Beide teams verloren in de competitie nog niet.