Doos met varkenshoofd en bedreigingen is druppel voor Angel Di Maria: carrière afsluiten bij jeugdclub gaat niet door

 di 30 juli 2024 23:16
Angel Di Maria nam vorig jaar al afscheid van de Argentijnse nationale ploeg.
Angel Di Maria nam vorig jaar al afscheid van de Argentijnse nationale ploeg.

Angel Di Maria (36) is teruggekomen op zijn plannen om zijn voetbalcarrière te beëindigen in eigen land bij zijn jeugdclub in Rosario. De voormalige Argentijnse international en zijn familie werden bedreigd omdat de transfer gevoelig lag bij enkele vijandelijke supporters.

Na een indrukwekkend parcours bij Benfica, Real Madrid, Manchester United, PSG, Juventus en een wereldtitel met Argentinië had Angel Di Maria nog één voetbaldroom: zijn carrière afsluiten in eigen land bij Rosario Central, de club waar het voor hem allemaal begon.

 

Di Maria's contract bij Benfica liep eind juni af en dus leek een terugkeer voor deze zomer, maar niet iedereen in zijn geboortestad ging daarmee akkoord.

De voorbije maanden waren er geregeld bedreigingen aan het adres van Di Maria en zijn familie.

 

"Onlangs gooide iemand een doos voor de winkel van mijn zus. Daarin zat een varkenskop, met een kogel in het voorhoofd, en een brief waarop stond dat als ik zou terugkeren naar Rosario het volgende hoofd met een kogel dat van mijn dochter zou zijn", getuigt Di Maria in een interview met mediakanaal Rosario 3.

 

"Om de gemoedsrust en het geluk van mijn familie te waarborgen, kies ik er daarom met spijt in het hart voor om niet terug te keren naar Rosario. Ze hebben mijn familie geraakt en dat zal ik niet toestaan."