VIDEO - In maand tijd van concerthal tot olympisch zwembad: zwemmers verkennen "La Défense Arena"

 di 23 juli 2024 18:02

De voorbereidingen voor de Olympische Spelen in Parijs, eind deze week, zijn volop aan de gang. Voor de olympische disciplines van het zwemmen en waterpolo, is die wel heel speciaal. De sporten gaan door in een concertzaal net buiten Parijs, die op een maand tijd is omgetoverd tot een olympisch zwembad en al heel wat bekende namen op de teller heeft staan.

1 video

De Paris La Défense Arena. Dat wordt dé plek voor de olympische zwemmers en waterpolospelers. Vorige maand nog een concertzaal, vanaf deze week een olympisch zwembad.

 

Op Twitter verscheen eerder deze week een filmpje waarop te zien was hoe de concertzaal omgetoverd werd tot een olympisch zwembad in amper 36 dagen.

 

Nu het zwembad klaar is, zijn ook de officiële zwemtrainingen gestart. De olympische zwemmers mochten kennismaken met het splinternieuwe bad, waar vanaf zaterdag de competities voor negen dagen zullen plaatsvinden.

 

De Paris La Défense Arena is een multifunctioneel stadion en heeft sinds zijn opening in 2017 al twee miljoen toeschouwers gelokt. De cijfer liegen er dan ook niet om: 13 km aan tribunes, een structuur van 5.500 ton en 28.632 m² aan banen en velden.

 

De arena heeft het grootste interactieve scherm ter wereld, met innovatieve technologie en een schermoppervlak even groot als zeven tennisbanen.

In de voetsporen van The Rolling Stones en Elton John

Het is ook niet de eerste keer dat de Paris La Défense Arena wordt omgebouwd. 

 

The Rolling Stones, Paul McCartney, Rammstein, Elton John, Angèle ... Allemaal stonden ze al eens in de arena, die trouwens niet alleen als concertzaal fungeert. Ook een Franse rugbyclub uit Parijs en het Franse mannenrugbyteam gebruiken de zaal voor hun wedstrijden.

 

En nu zullen er dus ook zwemevenementen plaatsvinden. Het olympisch zwemtoernooi duurt negen dagen en is daarmee een van de grootste olympische sporten, samen met atletiek en turnen.