Vijf Belgische medailles op dag 2 van EK skeeleren, maar aflossingstrio mist finale na zeldzame val van Swings

 za 20 juli 2024 23:45
Archiefbeeld van Bart Swings.

Ook op dag twee van het EK skeeleren zijn er Belgische medailles gevallen. Onze landgenoten verzamelden in Oostende 5 stuks, waardoor het totaal al op 9 staat. Maar het aflossingstrio bij de mannen greep wel naast een plek in de finale. Bart Swings ging onderuit op dat onderdeel, waar nochtans veel mogelijk leek.

Na 4 medailles op dag 1 van het EK, hebben de Belgische skeeleraars op zaterdag 5 stuks toegevoegd aan het totaal. Met 9 medailles na 2 dagen doen onze landgenoten het goed in Oostende. De medailleteller van het vorige EK is nu al geëvenaard.

 

Fran Vanhoutte en junior Lyssa Vansteenkiste zorgden vandaag voor goud op de 1.000 meter. Vanhoutte vormde samen met haar zus Stien en Jorun Geerts ook het drietal dat op de relay over 3 kilometer brons greep.


Op de 1.000 meter bij de mannen vielen ook nog 2 plakken. De Fransman Hugo Morin troefde onze landgenoten Indra Médard (2e) en Jason Suttels (3e) af. 

 

Al werden die prestaties wel wat overschaduwd door de gemiste finaleplek van het aflossingstrio bij de mannen.

 

Een zeldzame valpartij van Bart Swings betekende de uitschakeling van België op dat onderdeel. De verwachtingen lagen nochtans hoog, met ook het talent van Jason Suttels en Indra Médard.

 

Vijf ronden voor het einde ging Swings tegen de vlakte. Aangezien hij zich daarna niet afmeldde, zal hij op de laatste dag van het baantoernooi wel gewoon meedoen aan de puntenkoers.

Gerelateerd: