Na de proloog, nu ook de massasprint: Lorena Wiebes knalt naar 2e overwinning op een rij in Baloise Ladies Tour

 do 18 juli 2024 17:31

De koningin van Knokke heet Lorena Wiebes vandaag. Na de avondproloog gisteren, schreef de Nederlandse nu ook de eerste rit in lijn van de Baloise Ladies Tour op haar naam. De kopvrouw van SD Worx-Protime sprintte autoritair naar de overwinning op de zeedijk. Enkel haar landgenote Charlotte Kool (2e) kwam enigszins in de buurt van haar achterwiel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wie kan Lorena Wiebes kloppen?

De vraag gonsde opnieuw door het peloton van de Baloise Ladies Tour vandaag. Gisteren won de Nederlandse al de avondproloog, maar de rit vandaag was eigenlijk nog meer haar specialiteit, namelijk: sprinten.

Niemand die een massaspurt over de vlakke rit van 114 kilometer ook kon veredelen. Integendeel, haar ploeg SD Worx-Protime en het team van haar grootste concurrente Charlotte Kool hielden de teugels strak.

En in de slotkilometer was het ook DSM-Firmenich PostNL dat zijn kopvrouw Kool wilde lanceren, maar Wiebes overvleugelde alles en iedereen op het laatste hellende vlak.

Twee op twee voor de Nederlandse spurtbom, die haar leiderstrui nog wat extra in de verf zette. Charlotte Kool blijft tweede in het klassement na een tweede plaats in de sprint. De Italiaanse Rachele Barbieri werd derde.

top 5 van rit 1
1. Lorena Wiebes na 2u46'21"
2. Charlotte Kool "
3. Rachele Barbieri "
4. Alison Jackson "
5. Daria Pikulik "
  baloise ladies tour
        winnaar leider
17/07 proloog Hulst (Ned) - Hulst (Ned) 2,7 km Lorena Wiebes Lorena Wiebes
18/07 rit 1 Breskens (Ned) - Knokke-Heist 113,8 km Lorena Wiebes Lorena Wiebes
19/07 rit 2 Zulte - Zulte 126,8 km    
20/07 rit 3a Zwevegem - Zwevegem 94,7 km    
20/07 rit 3b Zwevegem - Zwevegem (ITT) 11 km    
21/07 rit 4 Deinze - Deinze 116,9 km    
Gerelateerd: